Skip to main content
Actualitat

Guanyem exigeix al conseller d’Interior que la Generalitat es retiri de les causes contra independentistes

By 23 d'octubre de 2020No Comments

Lluc Salellas ha donat una carta amb un plec de reivindicacions al nou conseller Miquel Sàmper, de visita a Girona

La missiva també demana la fi de les actuacions desproporcionals dels Mossos als desnonaments i contra l’independentisme i més recursos per al Parc de Bombers de Girona

El nou conseller de l’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha visitat Girona aquest divendres. En una breu trobada, el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona i portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, li ha fet arribar una carta amb un seguit d’observacions i reclamacions. Al text, el representant de Guanyem reclama que s’acabi amb la “desproporcionalitat de les actuacions dels Mossos d’Esquadra en manifestacions organitzades per col·lectius independentistes” i recorda les accions del cos de seguretat contra els manifestants a la plaça U d’octubre de Girona el cap de setmana passat. En la mateixa línia, la formació municipalista ha demanat que la Generalitat es retiri de totes les acusacions que exerceix en judicis contra militants independentistes, i ha recordat els casos dels gironins Ibrahim i Charaf que van ser empresonats durant nou mesos per les protestes postsentència i que el juliol passat van ser absolts.

La carta enviada per Salellas també exigeix que “les intervencions violentes” que efectuen els cossos de BRIMO i ARRO en els desnonaments  s’acabin i en el seu lloc s’apliquin protocols de mediació i de treball conjunt amb administracions i entitats en defensa del dret a l’habitatge. D’altra banda, la carta rebuda pel conseller d’Interior també reivindica més recursos pel Parc de Bombers de Girona, que fa anys que denuncia manca de personal i unes instal·lacions deficients.

Finalment, l’última reivindicació de Guanyem critica la manca de coordinació entre els cossos de seguretat a Girona i reclama que s’avanci en aquest sentit. “La nostra ciutat té alguns punts on de forma reiterada s’han reclamat unes polítiques de seguretat més clares i eficients”. La missiva de Salellas fa esment a les situacions de Santa Eugènia, Sant Narcís i Girona est i reclama unes polítiques “lligades també al desenvolupament de les polítiques socials i econòmiques”.