Skip to main content
Actualitat

Guanyem Girona aconsegueix que el Centre Cívic de l’Eixample es faci realitat

By 24 de març de 2021abril 5th, 2021No Comments

El principal grup a l’oposició ha introduït una partida de 300.000€ perquè l’Ajuntament adquireixi un local aquest 2021

Es tracta d’una reivindicació llargament esperada per les veïnes i veïns de l’Eixample, que van presentar una moció al ple fa pocs mesos

Al ple de gener Guanyem Girona va votar en contra de la proposta d’inversions presentada pel govern de Marta Madrenas. En aquell moment el principal partit a l’oposició va considerar que aquelles partides “només buscaven recuperar projectes guardats en un calaix” i que no aportaven valor afegit per fer front a l’emergència social i econòmica que pateix la ciutat. Ara, després de les negociacions amb el govern, Guanyem ha aconseguit que s’inclogui l’esperat Centre Cívic de l’Eixample en les inversions que es votaran properament. La partida de 300.000€ és una novetat que no hi figurava als comptes que es van tombar el passat gener.

Pere Albertí, regidor de Guanyem Girona ha celebrat aquest canvi: “Les veïnes i veïns de l’Eixample fa molts anys que demanen un equipament per poder desenvolupar les seves activitats. No pot ser que un dels barris més densament poblats de la ciutat i amb una població d’edat avançada no comptés amb un equip comunitari”.

Al desembre l’Associació de Veïns de l’Eixample va presentar una moció al ple municipal reclamant aquest espai ressaltant que el barri no té  “cap casal d’avis, ni cap instal·lació municipal de lleure per canalitzar activitats destinades a la gent que hi viu i tan necessàries per a dinamitzar-lo”. Fins ara l’Ajuntament ha estat pagant a un particular el cost del petit local de l’AV. Des de Guanyem assenyalen que més enllà de “les grans millores socials que aportarà al barri” la compra d’aquest espai “estalviarà diners a llarg termini”.

El nou Centre Cívic de l’Eixample aconseguit per Guanyem Girona s’emmarca dins de les millores introduïdes per la formació als acords d’inversions amb el govern que també inclouen una partida de 4 milions d’euros en compra d’habitatge públic per fer front a l’emergència habitacional i frenar l’augment del preu del lloguer i 1,1 milions d’euros per a un pla de l’enllumenat a tota la ciutat per fomentar la seguretat. Sant Narcís, Carme-Vista Alegre, l’Esquerra de Ter o Can Gibert són d’altres barris que comptaran amb nous equipaments socials i comunitaris gràcies a la negociació del principal partit a l’oposició.