Skip to main content
Actualitat

Guanyem lamenta que JxCat i ERC vetin un pla integral per al carrer Barcelona

By 14 d'octubre de 2020No Comments

El vot de qualitat de l’alcaldessa va servir per desfer un empat a 13 degut a l’absència per malaltia d’un regidor

El principal partit a l’oposició reitera que és “imprescindible una visió global i a mitjà i llarg termini per a la zona sud de la ciutat”

Guanyem Girona ha lamentat que el govern de Marta Madrenas va bloquejar durant el ple municipal de dilluns l’opció de treballar un pla integral per l’entrada sud de la ciutat. Per al regidor de la formació municipalista Xevi Montoya “la proposta integral per al carrer Barcelona era i és una oportunitat per enfocar el principal repte de creixement de la ciutat als propers anys des d’una visió completa de mobilitat, participació, equipaments, educació i necessitats socials”. Montoya ha destacat que és “imprescindible una visió global a mitjà i llarg termini per a la zona sud de la ciutat que ha d’estar liderada pel consistori”. Així, des de Guanyem consideren que fins ara les expansions urbanístiques dels barris de Pla de Palau-Sant Pau i de Sant Narcís s’han fet “a base de pedaços d’iniciatives privades” però que hi ha mancat “planificació i visió a llarg termini per part del govern” i “una inversió pública adequada al creixement demogràfic”.

Per a Guanyem, el vet del govern municipal mostra la seva manca de projecte per a la ciutat del 2030 i lamenta que l’equip de Madrenas “segueixi sense rumb, fet que dificulta la sortida de la crisi econòmica i retarda la definició d’una Girona atractiva per a la propera dècada”. Montoya també ha explicat que el teixit associatiu i comercial del barri veia amb bons ulls la proposta desestimada i que coincidien amb la necessitat d’un calendari d’inversió pública així com més equipaments per a la zona sud de Girona.

Finalment, Guanyem ha recordat que el vet efectuat ahir sobre el Pla Integral per a la carretera Barcelona es va fer gràcies al vot de qualitat de l’alcaldessa, que, segons apunten, no va respectar la majoria favorable a la proposta que hi havia al Ple però que conjunturalment no es podia explicitar per l’absència per malaltia d’un regidor de l’oposició. Una decisió que la formació municipalista ha qualificat de “gens elegant”.