Skip to main content
Actualitat

L’Ajuntament de Girona impulsa la Xarxa de Refugis Climàtics

By 12 de juliol de 2023No Comments

La xarxa anunciada disposa de 32 espais arreu de la ciutat amb l’objectiu d’ampliar l’oferta pròximament.

En roda de premsa al Centre Cívic Ter, espai incorporat dins la xarxa com a refugi climàtic, la regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez; conjuntament amb Sílvia Aliu, regidora de Seguretat, Convivència i Hisenda; i el tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament, Miquel Àngel Leo, han explicat la proposta i els espais que en formen part.

Tal com ha explicat Gemma Martínez: “Avui presentem aquesta xarxa inicial de refugis climàtics que hem treballat durant aquestes setmanes, però amb l’objectiu d’anar-la desenvolupant pròximament, arribant a tots els barris de la ciutat.”

Dels 32 refugis climàtics, n’hi ha 17 interiors, entre els quals es troben diversos equipaments municipals com centres cívics, biblioteques, els vestíbuls del Bòlit del Pou Rodó i del Museu del Cinema, l’Arxiu Municipal i pavellons municipals.

Pels que fa als espais exteriors, n’hi ha 15. Entre aquests hi ha el parc del Migdia, el parc de Vista Alegre, els jardins d’en Pablito, la plaça de Celestina Vigneaux, el parc de Domeny, el passeig Arqueològic, el recorregut de la riba del Ter dels jardins de Pedret, el recorregut de la riba del Ter de Fontajau a Sant Ponç, el recorregut de Fontajau a Domeny de les Deveses d’en Bru, el recorregut per la riba del riu Onyar des de la passera del carrer del Carme fins a la Creueta, la Devesa, el bosc de la Pabordia, el bosc terapèutic, la zona de la font de l’Abella i els boscos de Palau, el recorregut de les fonts de Sant Daniel i la plaça de la Sardana.

Sílvia Aliu ha exposat que “La situació de canvi climàtic que vivim provocarà més episodis de calor extrema. Continuarem treballant per continuar ampliant la xarxa conjuntament amb els voluntaris i tècnics de protecció civil.”

Per tal de donar a conèixer la Xarxa, s’ha presentat la pàgina web on es poden trobar els 32 refugis climàtics el dia d’avui, a través d’un mapa interactiu. També s’ha informat que els diferents equipaments estaran senyalitzats amb el logotip de la xarxa per tal que la ciutadania n’estigui informada.

A part dels refugis climàtics, l’Ajuntament també mantindrà totes les fonts obertes perquè la ciutadania pugui utilitzar-les durant els períodes de calor.

Es pot trobar tota la informació a https://web.girona.cat/refugisclimatics