Skip to main content
Actualitat

Fer primer el nou Trueta, la proposta de Guanyem per accelerar el projecte del nou campus sanitari

By 12 de maig de 2023No Comments

La proposta busca evitar que la gestió urbanística més complexa dels terrenys de Girona retardi el projecte sencer

Han presentat la proposta l’alcaldable, Lluc Salellas, i el metge i excap de la UCI dels hospitals Trueta i Santa Caterina i candidat de Guanyem, Josep-Maria Sirvent

Guanyem Girona vol que el nou hospital Josep Trueta, que es situarà a Salt, sigui una realitat el 2028. Per aconseguir-ho la formació municipalista ha presentat un pla que busca dividir en fases el projecte, situant en la fase 1 la construcció del nou hospital i evitant així que la gestió més complexa dels terrenys de Girona en retardin el desenvolupament. Així ho ha explicat l’alcaldable de la formació, Lluc Salellas en roda de premsa: “Hem de buscar la fórmula més eficient. Com que no tots els terrenys tenen la mateixa disponibilitat, nosaltres prioritzem iniciar-ho pels que estan més avançats, que són els de Salt i on s’hi ha de situar el nou Trueta”. Posteriorment, en les fases 2 i 3 s’hi desenvoluparien els equipaments d’investigació i recerca ja previstos.

Salellas ha assenyalat que “hem estat un any encallats perquè hi ha unes zones, les de Girona, més difícils d’arreglar urbanísticament. La Generalitat no pot tenir aquesta excusa per frenar tot el parc de salut i per això pensem que la millor manera d’accelerar-ho és amb la segmentació per fases”.

Per la seva banda, l’excap de les UCIs dels hospitals Trueta i Santa Caterina i candidat de Guanyem, Josep-Maria Sirvent, que ha treballat la proposta, ha ressaltat que “la urgència de la regió sanitària és tenir un hospital de nivell 6 que atengui les 800.000 persones que hi viuen”. Sirvent ha subratllat que aquest és el motiu principal de dividir en fases el projecte perquè l’actual hospital Trueta cada dia és més obsolet.

Finalment, Sirvent també ha explicat que volen que l’actual edifici del Trueta mantingui usos sociosanitaris un cop marxi l’hospital.

Així mateix, l’alcaldable Salellas ha assenyalat la importància de reordenar l’espai per garantir que Sant Ponç es converteixi en un barri més agradable després del canvi urbanístic.