Skip to main content
Actualitat

Girona torna a tenir pressupost pel 2024

By 18 de desembre de 2023febrer 27th, 2024No Comments

L’aprovació del pressupost reflecteix l’aposta clara que té Guanyem Girona per a la ciutat centrada en els barris, la transformació urbana, la justícia social i climàtica.

També s’inclouen inversions significatives en accessibilitat, transformació urbana i educació, consolidant Girona com una ciutat moderna i adaptada.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat el pressupost municipal per l’any 2024. Aquesta aprovació marca un punt d’inflexió per a la ciutat després d’un any sense pressupost, que recupera la capacitat de planificar i executar projectes destinats a millorar la qualitat de vida dels gironins i gironines.

Sílvia Aliu, regidora d’Hisenda, Seguretat i Convivència, ha expressat que la voluntat del pressupost «que Girona sigui una ciutat més justa, més dinàmica i més propera».

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha reafirmat que «l’aprovació del pressupost municipal per a l’any 2024 representa un pas ferm cap a un futur més prometedor per a Girona.»

Amb l’horitzó en la justícia social i una ciutat sostenible, el pressupost prioritza diverses àrees clau que afecten directament la vida dels ciutadans. Entre aquestes prioritats destaquen les polítiques d’habitatge, amb una inversió significativa per fer front a la problemàtica residencial i augmentar el parc d’habitatge públic.

Així mateix, es destina una part important dels recursos a la millora de l’accessibilitat, amb inversions en voreres, jocs infantils inclusius i altres mesures per fer de Girona una ciutat més adaptada per a tothom.

El pressupost també incorpora inversions destinades a reforçar els entorns escolars, implementar polítiques d’accessibilitat i dotar d’equipaments esportius i educatius als diferents barris de la ciutat. A més, es promou el compliment de la normativa lingüística, demostrant el compromís del govern amb la llengua catalana; i el compliment de la regulació dels pisos turístics, incorporant un inspector de llicències.

Pel que fa a l’emergència climàtica, el pressupost contempla una sèrie de mesures destinades a la renaturalització de la ciutat, la millora de l’eficiència energètica dels equipaments municipals i la sensibilització sobre el canvi climàtic. Aquestes accions reafirmen l’aposta del consistori encapçalat per Guanyem Girona per liderar la transició verda i sostenible.