Skip to main content

Acords derivats de la negociació de pressupostos entre Guanyem Girona i JxCAT

 

Aquests acords s’emmarquen en la negociació dels pressupostos de l’Ajuntament de Girona per a l’exercici 2020. Les quinze mesures acordades, i que es detallen tot seguit, han estat consensuades com a prioritàries per ambdues formacions, i per aquest motiu el grup municipal de Guanyem Girona donarà suport als comptes.

El govern es compromet a:

1) Incloure el Pla Castell de Montjuïc, la remodelació de l’Estació Jove, el Carril Bici de la Nestlé, l’Skate park de Mas Masó i assignar 150.000 euros del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) dins les Inversions Financerament sostenibles de 2020.

2) Reclamar l’ús del Xalet de l’Avinguda Sant Narcís. Un cop assolit, adequar-lo com a Centre Obert de Sant Narcís.

3) Arreglar prioritàriament els problemes estructurals de goteres i humitats del Centre Jove del Güell.

4) Vincular el projecte de Teatre Amateur als barris i articular una direcció que s’escollirà entre els projectes de direcció es presentin a l’àrea de cultura després de fer pública la iniciativa.

5) Reivindicar com a Ajuntament de Girona a la Generalitat de Catalunya la necessitat d’articular de forma immediata el seu projecte de Centre Jove de Salut perquè la situació de precarietat prevista ara mateix duri el menor temps possible. Guanyem Girona i JuntsXCat presentaran una moció conjunta al ple de Girona de gener per refermar el compromís.

6) Crear durant el 2020 una taula de treball per actualitzar el projecte Temps de Flors.

7) Executar les inversions de la Devesa i Pedreres previstes en el pressupost 2019.

8) Incloure en el marc del Pacte Local per l’Habitage l’estudi d’impacte dels habitatges d’ús turístic (HUTs) en el mercat de l’habitatge de lloguer. Començar aquest procediment a inicis d’any.

9) Assegurar que les inversions a Font de la Pólvora als carrers afectats pels talls de llum es facin un rere a l’altre de forma consecutiva a mesura que es vagin formalitzant els acords amb les comunitats de veïns.

10) Habilitar dos solars municipals per impulsar d’una banda una cooperativa d’habitatge, i de l’altra una promoció de lloguer assequible per a joves.

11) Traspassar el programa De vacances a l’àrea d’Educació per garantir una proposta integral amb el lleure en períodes vacacionals lligat al projecte 360.

12) Crear dues zones pacificades permanents i una zona de pacificació temporal i periòdica en algun carrer cèntric i emblemàtic.

13) Estabilitzar quatre places per any durant tres anys de l’àrea de serveis socials i dues per any durant tres anys a la del Servei Municipal d’Ocupació (SMO).

14) Fer un menjador social per a la gent gran a l’Esquerra de Ter.

15) Incrementar el percentatge de pressupost destinat a cooperació.