Skip to main content

Repassem la història d’aquest edifici municipal abandonat des de fa més de 10 anys

L’esquelet de la plaça Leonor Joher

 

L’any 2007 es va tirar a terra l’antic mercat de Santa Eugènia. Al seu lloc s’hi va construir una plaça dedicada a l’activista veïnal Leonor Joher, i s’hi va situar un centre de dia. També es va començar a aixecar un edifici propietat de l’Ajuntament que es volia destinar a habitatge. A dia d’avui, però, 15 anys després, aquest edifici continua igual, un esquelet de formigó que els diversos governs no han estat capaços de desenvolupar malgrat l’emergència habitacional que viu la ciutat i l’aspecte de degradació que comporta.

Enmig d’aquesta paràlisi hi han hagut moltes promeses incomplertes. L’any 2019 Marta Madrenas va anunciar que l’edifici es cediria a entitats perquè fossin elles qui fessin les obres. Aquell mateix 2019 es capgirava la promesa per un acord polític: Madrenas pactava amb ERC “que en un termini màxim de dos anys, la promoció d’habitatge social de la plaça Leonor Joher del barri de Santa Eugènia es destini a lloguer assequible per a joves i gent gran”. Però actualment l’edfici està exactament igual i l’entrada d’ERC al govern -que ostenta la regidoria d’Habitatge- no ha servit per complir amb la feina promesa.

El bloc s’ha convertit en un símbol de la deixadesa del govern muncipal cap al barri de Santa Eugènia. Girona necessita un canvi a la plaça del Vi per disposar d’un govern que tingui cura dels seus barris. És hora de transfomar la ciutat per millorar la vida.

[s201_bai id=”1″]