Skip to main content

Donem vida als solars abandonats!


Presentem #SolarsVius, una proposta perquè l’Ajuntament doni una sortida als solars buits per revitalitzar Pla de Palau-Sant Pau, Montilivi, Sant Narcís i la resta de la ciutat

Nous parcs infantils, horts comunitaris, zones per a gossos, habitatges assequibles, zones ajardinades, biblioteques o nous equipaments són alguns dels usos que es podrien donar a uns espais desaprofitats i que generen problemes d’imatge i d’higiene

Girona és plena de solars buits o abandonats. Això provoca problemes de salubritat i molèsties a les veïnes i veïns, un fet que es dona especialment als barris de Pla de Palau i Sant Pau, Montilivi i Sant Narcís que acumulen trossos de terreny que fa dècades que no es mobilitzen.

Per això volem engegar la campanya #SolarsVius, amb l’objectiu que l’Ajuntament dinamitzi aquests espais. Proposem que es faci una anàlisi de tots els solars en desús i es contacti amb els propietaris per mirar d’establir cessions temporals que permetin revitalitzar els espais i que passin a servir per al gaudi de les veïnes i veïns.

La recuperació dels solars permetria impulsar projectes com horts comunitaris, situar-hi parcs infantils, espais d’esbarjo per als gossos o bé desenvolupar-hi zones ajardinades. Alhora, alguns solars de titularitat municipal també podrien utilitzar-se per a la construcció d’equipaments de barri ja que és una zona amb un dèficit important de serveis públic. Podrien ser biblioteques, espais cívics, ludoteques o equipaments esportius. Finalment, la campanya de dinamització de solars també serviria per incentivar projectes d’habitatge assequible o cooperatiu i ajudar a alleujar la greu situació habitacional que viu Girona.

Uns #SolarsVius faran els barris esdevinguin més dinàmics i cohesionats!

Transformar la ciutat, millorar la vida