Skip to main content
Actualitat

Guanyem vol que Girona ofereixi ajuda als municipis més afectats per la pedregada

By 31 d'agost de 2022No Comments
Foto: ACN

Foto: ACN

Salellas: “Exercir la capitalitat de l’àrea urbana significa ser generosos en moments de crisi. Avui Girona ha de fer un pas endavant i oferir-se als municipis per ajudar en el que necessitin”

Demanen que l’Ajuntament assessori en la gestió de les assegurances els gironins que han patit danys materials i físics

Guanyem Girona vol que l’Ajuntament “exerceixi la capitalitat” i s’ofereixi a col·laborar amb els municipis de l’Empordà i del Pla de l’Estany més afectats per la calamarsada de dimarts. La pedregada, caiguda principalment a la Bisbal i als pobles del voltant, ha estat la més forta a Catalunya en els últims 20 anys. Ha deixat diversos ferits i una nena de 20 mesos ha mort a conseqüència de les ferides. Les pedres de més de 10 centímetres han fet estralls, deixant importants danys materials a cotxes i edificis arreu de la zona afectada. Davant la severitat de l’episodi Guanyem ha demanat al govern gironí que sigui “generós en moments de crisi” i que posi a disposició els recursos que necessitin els municipis afectats. Lluc Salellas, cap de l’oposició al consistori gironí i portaveu de la formació municipalista, ha fet aquesta petició al grup de portaveus dels grups municipals.

La calamarsada també ha afectat algunes famílies gironines, que han patit els estralls de la pedra als vehicles privats. En aquest cas, des de Guanyem consideren que el consistori gironí hauria de posar a disposició els seus serveis per tal d’ajudar a gestionar les assegurances per tal que puguin recuperar els diners i oferir tota la informació que sigui necessària.

D’altra banda, des de Guanyem també han demanat la implicació de la Generalitat i a la Diputació de Girona en la gestió dels efectes de la pedregada.