Skip to main content
Actualitat

Guanyem Girona i el PSC demanen la compareixença de Madrenas per donar explicacions sobre el Bloom

By 31 de desembre de 2020No Comments

Un informe de Secretaria conclou que el conveni continua vigent i que s’ha de
resoldre

Ambdós grups municipals es mostren preocupats per les possibles conseqüències econòmiques que poden afectar l’Ajuntament

Els principals grups municipals a l’oposició, Guanyem Girona i PSC Girona, han demanat la compareixença de Marta Madrenas i Glòria Plana per donar explicacions sobre les conclusions de l’informe de Secretaria. El Bloom ha estat gestionat per la llavors regidora de Promoció Econòmica, Marta Madrenas (2011-2015), i per l’actual regidora de l’àrea, Glòria Plana (2015-2020). El febrer de 2019 els grups del PSC i la CUP van sol·licitar un informe jurídic per conèixer la situació del projecte i el material. “Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Girona finalment han emès l’informe jurídic que vam demanar a principis de 2019. L’informe conclou que el conveni del Bloom continua vigent i caldrà resoldre’l. També demana que promoció econòmica emeti un informe per posicionar- se sobre el compliment dels compromisos” han explicat els regidors de PSC i Guanyem.

El regidor de Guanyem Girona Xevi Montoya ha demanat que “s’iniciïn les actuacions previstes en l’informe del secretari, tals com la redacció de l’informe del cap d’àrea de promoció econòmica amb relació a l’extinció del conveni, es realitzin els requeriments a la Fundació pels incompliments, s’aclareixi si hi havia assegurança i s’iniciï la resolució del  conveni i la posterior liquidació”. Montoya ha lamentat que el govern s’hagi “desentès de bona part dels problemes associats al Bloom” i s’ha mostrat preocupat per les possibles conseqüències econòmiques que podria tenir el desenllaç per a l’Ajuntament de Girona.

La regidora del PSC Bea Esporrín ha explicat que “l’informe corrobora moltes de les irregularitats de les quals teníem sospites i que ja havia denunciat la nostra portaveu. Principalment, que la Fundació no va desenvolupar els compromisos adquirits en el conveni; així com que va haver-hi descontrol sobre els béns comprats per l’Ajuntament: no es van inventariar en el moment de la seva adquisició i aquesta no es va fer fins gener de 2020, a instàncies de l’oposició i gairebé 9 anys més tard de quan s’hauria d’haver fet”. A més, l’informe “detecta indicis d’incompliment greu que per nosaltres són molt preocupants, especialment amb relació als compromisos de la Fundació: gestionar el projecte Clúster Tic Media (Bloom) durant un termini de 20 anys i garantir la custòdia dels béns comprats per l’Ajuntament” ha afegit la regidora.

Per aquests motius, el PSC i Guanyem demanen la compareixença de l’alcaldessa, Marta Madrenas, i la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, Glòria Plana, perquè retin comptes i donin explicacions a la ciutadania amb relació al projecte del Bloom (qui era responsable del seguiment, perquè no es va crear la comissió, perquè no es va fer seguiment, on són els resultats tècnics del projecte…). Aquesta serà la primera compareixença que es demani aquest mandat, denotant la gravetat de la qüestió del Bloom.

El Clúster Tic Media de Girona, popularment conegut com el Bloom, va ser un projecte finançat amb fons FEDER amb una despesa elegible de 1.865.801 € i un cofinançament de 932.900,50 €. En funció del que diguin els informes, l’Ajuntament podria haver d’assumir responsabilitats econòmiques i tornar la subvenció.