Skip to main content
Actualitat

Guanyem considera que l’entrada al govern d’ERC suposa una oportunitat perduda per canviar el model de ciutat

By 1 de setembre de 2020No Comments

Salellas: “S’ha escollit avalar un model d’uns pocs i per a uns pocs en comptes d’avançar cap a una Girona més social i que tingui cura dels barris”

El principal partit a l’oposició destaca que el pacte no aportarà l’estabilitat que la ciutat necessita perquè el nou govern seguirà en minoria

Guanyem Girona ha manifestat que el pacte entre JxCAT i ERC per a l’entrada dels segons al govern municipal representa “una oportunitat perduda per canviar el model de ciutat”. El cap de l’oposició, Lluc Salellas, ha lamentat que d’aquesta manera els republicans estiguin avalant un model “desgastat i que no funciona”. Salellas ha destacat el cansament de la ciutadania “cap a la manca de rumb evident del govern de Marta Madrenas” i ha assegurat que l’entrada d’ERC no redreçarà la situació. “És una aposta legítima però continuista i que no resoldrà el problema de fons”, ha afirmat Salellas, que ha afegit que els “grans projectes de ciutat continuaran aturats mentre les polítiques als barris seguiran absents”. En aquest sentit, des de Guanyem s’han mostrat “preocupats” perquè “el moviment d’ERC debilita una oposició forta que sovint aconseguia arrossegar JxCAT cap a unes prioritats més socials tot i la manca de voluntat del govern”. “S’ha escollit avalar un model d’uns pocs i per a uns pocs en comptes d’avançar cap a una Girona més social i que posi els barris al centre”, ha reblat Salellas.

Així mateix, des de la formació municipalista subratllen que l’entrada al govern d’ERC no aportarà l’estabilitat política que necessita la ciutat de Girona, fent referència als 13 regidors que sumarà el nou executiu, tenint en compte que la majoria absoluta es troba en 14. Salellas ha recordat que recentment Marta Madrenas ha aprovat temes importants al ple de l’Ajuntament gràcies als vots de Ciutadans i ERC. “Ens preocupa que aquest pacte atorgui la clau de la governabilitat a un partit que és a les nostres antípodes com és Ciutadans”, ha remarcat Salellas.

El futur de Girona

Finalment, des de Guanyem admeten que la decisió d’ERC clarifica els escenaris de futur. “Avui es perd una oportunitat de canviar el model de ciutat”, ha explicat Salellas. El cap de l’oposició ha afegit que la seva formació continuarà fent feina als barris dia a dia “sense deixar de posar sobre la taula les propostes que creguin millor per la ciutat”. “Estem convençuts que tenim les millors idees per plantejar una alternativa més social i propera per a la ciutadania per Girona i treballarem perquè això sigui una realitat”, ha explicat Salellas. “Avui queda clar que hi ha dos models: el de Madrenas o el de Guanyem”, ha reblat el cap de l’oposició després de recordar que són l’únic partit important a Girona que no ha governat mai amb Madrenas, fent referència al govern entre CiU i PSC de la passada legislatura.