fbpx
Actualitat

Guanyem i el PSC reivindiquen l’impuls del Pla Estratègic de l’Esport

By 6 de Març de 2020 No Comments

Els dos grups municipals denuncien l’abandonament de la política esportiva per part del govern de JxCAT i que no s’ha tingut en compte una eina tant bàsica com el Pla Estratègic que es va aprovar la legislatura passada i que marca les línies i les accions a seguir

Subratllen la importància de posar en marxa les accions del Mapa d’Instal•lacions Esportives Municipals, que es va renovar al 2017 i del qual no s’ha fet res

Guanyem Girona i el grup municipal del PSC a Girona denuncien la situació d’abandonament de les polítiques esportives i de joventut del govern gironí i demanen impulsar el Pla Estratègic de l’Esport. Per aquest motiu, ambdós partits presentaran una moció conjunta al proper ple de març. L’any 2015 el plenari de l’Ajuntament de Girona ja havia aprovat una moció en aquesta línia i l’any següent, 2016, es va aprovar també una moció del PSC demanant l’actualització del Mapa d’Instal•lacions Esportives Municipals (MIEM), que no es renovava des del 2007. Ara, els dos partits demanen que el consistori gironí faci costat a l’esport de la ciutat i que s’identifiquin les mancances i expectatives dels equipaments i recursos esportius, així com de la ciutadania, per tal de promoure l’activitat física de la població.

Per al PSC i Guanyem Girona aquesta nova legislatura ha de servir per reactivar definitivament el Pla Estratègic de l’Esport, alhora que ha de passar a formar part de l’agenda política del govern i del seu discurs. Segons ambdós partits això passa per reforçar, fomentar i impulsar l’estructura del servei d’esports de l’Ajuntament, el Consell Municipal de l’Esport, les línies d’actuació que proposen fomentar l’esport base i escolar, així com les línies que promouen l’esport femení.
Al mateix temps, els dos grups municipals demanen estudiar la possibilitat d’engegar l’obertura d’equipaments privats de xarxa bàsica no disponibles a escala municipal a la població i posar en marxa accions que no són costoses, tenint en compte la dotació pressupostària existent, com ara la millora de la Devesa.

D’aquesta manera, des de Guanyem i PSC es vol que l’esport, especialment l’esport base, l’escolar i el femení, així com l’activitat física en general, funcionin com a motor de la ciutat de Girona, ja que representen una font de beneficis en l’àmbit de salut, l’educació, de la cohesió, els valors i com a foment de relació entre barris i col•lectius de la ciutat.