Skip to main content
Actualitat

Guanyem proposa que les Fires de Sant Narcís apostin pels infants, els barris, les entitats i els petits productors

By 6 d'octubre de 2020No Comments

En un article al seu blog el regidor Xevi Montoya demana al govern municipal no perdre l’oportunitat de plantejar un model de Fires adaptat a la Covid, amb seguretat, alhora que atrevit en la programació com ja han fet altres municipis.

Guanyem Girona ha volgut reiterar la importància d’apostar per les Fires de Sant Narcís en aquest any tan dur a nivell anímic, cultural i econòmic. Per la formació municipalista, aquestes Fires s’haurien de viure com “una oportunitat i no com una peça més en la resignació col·lectiva que sembla viure la ciutat” ha afirmat el regidor Xevi Montoya. En un article escrit al blog de la formació, Montoya ha demanat al govern un esforç ingent per garantir unes Fires segures alhora que amb una programació complerta pel que fa als infants, els barris, les entitats i els petits productors, quatre dels col·lectius que més han patit les conseqüències de la pandèmia.

Prenent exemples d’èxit com el de Molins de Rei, on s’ha fet una prova per instal·lar atraccions, a la Bisbal d’Empordà, on s’ha realitzat una Fira del llibre, una del Circ al carrer i la Festa Major amb una programació de tot tipus, i Barcelona, amb escenaris i moltes activitats adaptades a la Covid, Guanyem considera que Girona hauria d’estar seguint aquesta línia d’atreviment i seguretat. Malauradament, Xavier Montoya lamenta que “tot fa pensar que el govern municipal no ha tingut un interès especial en explorar aquestes línies i que, per tant, ens trobarem amb unes Fires de molt baixa intensitat per segon any consecutiu amb les afectacions culturals i econòmiques que tindrà per tota la ciutat”.

En aquest sentit, Montoya ha demanat un últim esforç i atreviment al govern per anar més enllà i garantir escenaris de petit format en quatre o cinc barris de la ciutat, que ja siguin una aposta per als propers anys, un espai d’atraccions per als més petits amb cita prèvia, un suport econòmic per a les entitats que per a segon any consecutiu es queden sense barraques a canvi d’una proposta cultural, lúdica o esportiva durant el 2021 i la presència d’una o més fires comercials de carrer tallant alguna artèria central de la ciutat durant algun dels festius per garantir distàncies així com la presència i la venda de petits productors. Quatre propostes possibles en el context actual, a l’aire lliure, amb mesures de seguretat i que tindrien un efecte positiu pel conjunt de teixit econòmic, social i cultural de la ciutat.