Skip to main content
Actualitat

Guanyem proposa un acord de ciutat perquè Madrenas es dediqui exclusivament a l’alcaldia per encarar una sortida a la crisi

By 21 de juliol de 2020No Comments

Guanyem Girona portarà al ple de dilluns una moció perquè hi hagi un acord de ciutat, de present i de futur, perquè Marta Madrenas, l’actual alcaldessa de la ciutat, dediqui el seu temps exclusivament a Girona. Per la formació municipalista, aquesta és una de les mesures que cal prendre de manera immediata per millorar la gestió que hi ha ara mateix a la ciutat en un context profundament complicat al qual se li afegeix l’existència d’un govern en minoria i afeblit com s’ha comprovat darrerament. Segons el portaveu municipal de Guanyem, Lluc Salellas, “Davant de la crisi econòmica i social que vindrà, i amb els aprenentatges d’aquest primer any de mandat, necessitem que el lideratge institucional de la ciutat es dediqui 100% a Girona i, per tant, renunciï a la duplicitat de càrrecs al Parlament, al Congrés espanyol o a la Diputació”.

 

Salellas ha advertit que, després del confinament total i amb la Covid19 altre cop a les portes, la situació social que tenim i tindrem en una capital de més de 100.000 habitants reclama una dedicació del 100% per part de qui ostenta l’alcaldia i, conseqüentment, no centrar-se més en la política que es fa a Barcelona i en la creació de nous partits, com ha estat fent Marta Madrenas en els últims dies. Per això, la formació municipalista ha demanat a tots els grups, els de l’oposició i també el de govern, que facin un pas endavant en un compromís de ciutat que marqui la centralitat de la figura de l’alcaldia i també del govern en un moment de tantes necessitats. “No entendríem que de forma implícita o explícita, els grups municipals defensin que ara mateix l’alcaldia de Girona és compatible amb dedicar part del temps en la política parlamentària catalana i/o espanyola ja que, més que mai, és l’hora de fer ciutat”, ha reblat Salellas. El portaveu, que ha dit que han estat parlant i treballant amb altres grups la proposta, s’ha mostrat confiat que la moció prosperarà ja que durant la campanya electoral la majoria de partits polítics van defensar la dedicació exclusiva a la ciutat si la seva llista era la més votada.

 

Durant la roda de premsa, Guanyem Girona també ha volgut repassar l’actualitat municipal més recent i ha qualificat els últims dies de “setmana horribilis” per a Marta Madrenas ja que, en només cinc dies, el ple s’ha pronunciat a favor d’una aposta per la formació i cultura de base i els barris i en contra de continuar el projecte Santos Torroella aquest mandat, un dels projectes estrelles i més defensat del govern JxCAT, , s’ha conegut la dimissió propera del portaveu del govern i regidor de Cultura, Carles Ribas, i, finalment, s’ha sabut la futura ubicació de l’hospital Josep Trueta, tècnicament la millor possible, però que deixava en res la proposta defensada per Madrenas els últims quatre anys. Tres exemples que, per la principal força de l’oposició demostren que el govern de Madrenas no té rumb i és incapaç de gestionar les majories i les urgències socials, polítiques i culturals que té una capital del país com ara Girona.