Skip to main content
Actualitat

Guanyem qüestiona el nomenament a dit de Berloso i advoca per replantejar els càrrecs de confiança

By 20 de juny de 2019juliol 26th, 2019No Comments

Salellas: “Prendre decisions pensant més en el partit que en la ciutat és un mal inici per al mandat i per la negociació del cartipàs”

Guanyem Girona ha qüestionat la decisió de Marta Madrenas de contractar Eduard Berloso com a càrrec de confiança del nou govern. El fins ara regidor, que anava de número 10 a la llista de JxCat, va quedar fora del consistori després que la candidatura de Marta Madrenas passés de 10 a 9 regidors a les eleccions del 26 de maig. La formació ha deplorat que la primera notícia que ha transcendit del nou govern hagi estat aquest nomenament a dit.

Segons el portaveu de la formació, Lluc Salellas, la notícia de la col·locació de Berloso és un molt mal inici per a les negociacions del cartipàs, i ha lamentat que Marta Madrenas hagi pres aquesta decisió pensant més en els interessos de partit que en l’interès general de la ciutat. “L’Ajuntament de Girona no és una agència de col·locació, sinó una administració que ha de gestionar els recursos públics amb rigor, eficàcia i vocació pública”, ha reblat Salellas.

Democratitzar l’Ajuntament i fer-lo més transparent

Per aquests motius, Guanyem Girona ha posat sobre la taula la necessitat de replantejar el sistema actual d’elecció de càrrecs de confiança, i aplicar mesures de control i transparència per al seu nomenament. La formació també aposta perquè tots els grups municipals signin un codi ètic i de bones pràctiques que eviti situacions com la de Berloso i que permeti avançar cap a la plena democratització i transparència al consistori.