Skip to main content
Actualitat

Guanyem vol que es reactivi l’Oficina Municipal d’Escolarització per ajudar les famílies amb les preinscripcions escolars

By 24 d'abril de 2020No Comments

Asseguren que d’aquesta manera s’evitaria un augment de les criatures a qui se’ls hi assigna un centre d’ofici al no realitzar les gestions pertinents

La plataforma municipalista creu que cal “redoblar els esforços perquè l’escola pública és l’única que pot fer front a la segregació escolar”

Guanyem Girona ha demanat que l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) es dediqui a acompanyar les famílies en el procés de preinscripció a les escoles que actualment es troba aturat a causa de l’emergència sanitària. El regidor de la plataforma municipalista Pere Albertí ha advertit del “neguit” que hi ha entre les famílies -sobretot aquelles que tenen criatures que canviaran de cicle o d’escola- per saber com es desenvoluparà el procés. D’altra banda el representat gironí ha alertat que si el sistema que es desenvolupés per gestionar les preinscripcions “depengués excessivament de mitjans telemàtics hi hauria el risc de deixar moltes famílies enrere.” “Aquests dies cal redoblar els esforços en les polítiques públiques d’Educació perquè l’escola pública és l’única que pot fer front a la segregació escolar”, ha afegit.

El Departament d’Educació de la Generalitat va explicar que preveu que la segona quinzena de maig es pugui iniciar el procés i va informar que està buscant la manera d’obrir els centres per realitzar les gestions de forma presencial.

Per aquest motiu Albertí ha subratllat que l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Girona, a través de l’OME, pot guiar en el procés de preinscripció i matriculació a les famílies que ho necessitin. L’oficina podria orientar les famílies tant sobre les característiques i projectes de cada centre com en els mecanismes a utilitzar per realitzar de forma correcta la preinscripció. D’aquesta manera Albertí ha assenyalat que es reduirien els casos de famílies desfavorides que no realitzen els tràmits i que per aquest motiu s’acaba assignat centres d’ofici als seus fills i filles. “Hem d’activar totes les eines disponibles per facilitar el procés a les famílies i que no es trobin amb situacions enrevessades”, ha afirmat. Finalment des de Guanyem han ressaltat el paper de l’OME per fer el seguiment  de la matrícula per garantir que totes les noies i nois de la ciutat estan correctament matriculats en finalitzar el període ordinari.