Skip to main content
Actualitat

Guanyem denuncia incompliments i retards en els acords de cartipàs

By 7 de febrer de 2020febrer 11th, 2020No Comments

La regidora Dolors Serra apunta que “només tenir una regidora de govern en dedicació exclusiva provoca que a la ciutat se li acumuli la feina”

Lamenten que no s’ha avançat en la proposta de fer un ple municipal anual als barris i que no se’ls ha avisat d’una reunió del Consell Escolar del Dalmau Carles

Set mesos després que s’aprovés el cartipàs, Guanyem Girona ha presentat un llistat d’incompliments dels acords pactats amb el govern. Aquest acord va facilitar l’abstenció de Guanyem i, per tant, l’aprovació del cartipàs. La regidora de la formació Dolors Serra ha volgut fer un toc d’atenció a l’executiu de Marta Madrenas: “toca posar-se les piles perquè s’acumula la feina. Els acords de cartipàs s’han de complir.” Serra també ha ressaltat que el “govern és feble” i que “si no treballa per fer funcionar la ciutat i per complir amb els compromisos, tindrà problemes per arribar a acords amb la resta de grups municipals.” En aquest sentit, Serra ha advertit que miraran “amb lupa” que les seves propostes introduïdes als pressupostos avancin.

Del llistat d’acords incomplerts, Guanyem ha destacat que no s’ha avançat en la seva proposta de fer un plenari municipal un cop l’any lluny de la plaça del Vi per portar-lo a alguns dels barris de la ciutat. Serra ha recordat que aquest projecte havia d’estar definit en tres mesos i ha denunciat que encara no s’ha començat a treballar-hi.

Un altre incompliment, que la regidora ha definit com a “greu” és la l’absència dels regidors de l’oposició als Consells Escolars. “Vam pactar que es faria una prova pilot i que els representants de l’oposició podrien participar d’aquests espai en una escola.” Guanyem ha recordat que va escollir l’escola Dalmau Carles però ha lamentat que no se’ls va avisar quan es va convocar la primera reunió del consell escolar mesos després que s’arribés a l’acord.

Des de Guanyem també denuncien la “dinàmica de desconfiança” que s’està generant entre el govern i els partits de l’oposició. “Tenim un govern amb només nou regidors i la resta de grups estem intentant obrir taules de treball conjunt però són reticents a impulsar aquest tipus d’espais”, ha assenyalat la regidora. En aquest sentit, Serra ha enumerat d’altres  incompliments de l’acord de cartipàs que afecten la resta de grups municipals: “el codi ètic per regidors va amb retard, no s’està treballant conjuntament el reglament de participació, no hi ha notícies sobre l’audiència pública d’execució de pressupostos i no s’està visibilitzant la feina feta des de l’oposició a través de les xarxes de l’Ajuntament tal i com s’havia acordat.”

Només una regidora amb dedicació exclusiva

Des de Guanyem Girona atribueixen aquesta acumulació de temes pendents a la “feblesa” del govern, que només té una regidora amb dedicació exclusiva. “Una ciutat de 100.000 habitants es mereix un govern amb cara i ulls amb un equip de regidors que s’hi pugui dedicar al 100%”, ha expressat Serra. D’altra banda la regidora ha assenyalat que “és incompatible la feina d’alcaldessa amb la de diputada al Parlament.” “La persona que ha de liderar Girona s’hauria de dedicar exclusivament a Girona”, ha acabat Serra.