Skip to main content
General

Guanyem critica la manca de transparència sobre la situació dels sensesostre del pavelló de Palau

By 23 de maig de 2020No Comments

Expliquen que s’han assabentat per tercers que diumenge es tancarà l’espai a les pernoctacions i que la decisió estava presa des de feia setmanes

El grup municipal assegura que va demanar reiteradament una “estratègia de desconfinament” per buscar sortides a cada un dels usuaris però que se’ls va ignorar

Guanyem Girona qüestiona com el govern de JxCat ha informat a la resta de grups municipals sobre la situació dels sensesostre que des de fa prop de dos mesos dormen al pavelló de Palau II com a mesura contra la pandèmia. La formació municipalista ha informat que s’ha hagut d’assabentar a través d’entitats i treballadors del camp social que aquest diumenge serà l’última nit que s’utilitzarà el pavelló com a dormitori per a la gent sense llar. La regidora de Guanyem Cristina Andreu ha assegurat que des de la formació fa setmanes que reclamen a les juntes de portaveus una “estratègia de desconfinament coordinada” però han lamentat que el govern de JxCat mai els hi ha fet cas. “El govern Madrenas no només no va ser capaç de plantejar una proposta per fer un desconfinament progressiu i individualitzat sinó que ens hem hagut d’assebentar per altres vies que diumenge es tanca el servei de dormitori”, ha criticat Andreu. La regidora ha qualificat la situació de “falta de respecte cap a la ciutadania i la resta de grups municipals i ha acusat al govern de manca de rigor institucional”.

Des de Guanyem Girona atribueixen aquesta manca d’informació “a tres problemes que arrossega des de fa temps el govern de JxCat”. D’una banda, observen “una manca de voluntat de portar una administració realment transparent amb la resta de grups municipals i la ciutadania”. Així, Andreu ha recordat que la setmana passada Guanyem ja va denunciar l’ERTO de Fira de Girona, decidit sense consultar-ne el seu Patronat, del qual el cap de l’oposició i portaveu del grup municipal de Guanyem, Lluc Salellas, n’és membre. De l’altra, ho consideren simptomàtic d’un “govern superat per la situació”: “La feblesa d’un govern de només nou regidors i que només ha volgut dedicar una regidora a temps complet a treballar per Girona, s’evidencia en episodis crítics com el de la COVID-19”, ha assegurat Andreu. Per últim, la regidora de Guanyem considera que el govern de Marta Madrenas està deixant de banda els problemes socials: “sabem que reduir les desigualtats socials no forma part de la llista de prioritats d’aquest govern i, com hem vist en les últimes dues setmanes, ja només tenen al cap com tornar a explotar Girona gràcies a una cosa tan volàtil i fràgil per a l’economia local com és el turisme de temporada”.

La regidora Andreu ha insistit en la necessitat de trobar una solució estable per a aquestes persones: “Les diverses administracions han de col·laborar per trobar una sortida a la problemàtica del sensellarisme a Girona d’una vegada per totes.” En aquest sentit, la formació municipalista demana reforçar el centre d’acollida com a centre de referència de les Comarques Gironines així com oferir mecanismes de segona oportunitat impulsant el projecte Housing First per donar una sortida habitacional a les persones que s’han vist abocades al carrer. “La reinserció social ha de ser la via prioritària per trobar solucions a llarg termini enlloc d’anar desplaçant d’un costat a l’altre gent que vol tenir una segona oportunitat”, ha apuntat Andreu.