Skip to main content
Actualitat

Guanyem exigeix mig milió d’euros en habitatge per aprovar els pressupostos

By 3 de desembre de 2019No Comments

Multiplicaria per deu la inversió prevista per a la compra d’habitatge respecte els pressupostos anteriors

El principal grup a l’oposició a l’Ajuntament de Girona demana que els propers comptes municipals contemplin una partida de 500.000€ per a l’adquisició d’habitatge. Aquest increment multiplicaria en fins a deu vegades les inversions en habitatge dels anteriors pressupostos, els quals van dedicar-hi 50.000€. La regidora de la formació municipalista Cristina Andreu ha assegurat que “és l’hora de deixar-nos de paraules boniques però buides de contingut i de posar xifres concretes i ambicioses per revertir la greu crisi habitacional que pateix Girona”. Andreu ha defensat la compra d’habitatge com una de les principals eines per augmentar l’oferta habitacional i alleujar així els preus del lloguer a la ciutat.

La diagnosi de l’Ajuntament sobre la situació de l’habitatge presentada el passat novembre advertia que les “tensions entre una oferta baixa i una demanda creixent ocasionen un desequilibri amb conseqüències com ara l’increment dels preus dels lloguers”. La regidora Cristina Andreu ha assegurat que això converteix “l’habitatge és un dels problemes més greus de les veïnes i veïns de Girona i un dels reptes de futur més importants de la nostra ciutat”, i ha afegit que “l’acumulació d’anys sense polítiques públiques en aquest àmbit obliga a fer una aposta encara més agosarada”.

Des de Guanyem també han remarcat la importància dels terminis en l’adquisició dels habitatges, que la a regidora Andreu ha reclamat que es faci de forma de forma “àgil”. “Ens assegurarem que s’utilitzi fins l’últim euro de la partida dedicada a l’adquisició d’habitatge el 2020”, ha indicat la representant de Guanyem.

La setmana passada el partit municipalista va anunciar que la seva posició sobre els pressupostos aniria condicionada a una aposta en habitatge, sostenibilitat i educació. Andreu ha assegurat que continuen treballant per presentar propostes “concretes i factibles que permetin fer uns pressupostos més “verds i socials”.