Skip to main content
ActualitatGeneral

Presentació candidats

By 19 de desembre de 2018març 27th, 2019No Comments

Pere Albertí, Cristina Andreu, Xevi Montoya, Lluc Salellas i Dolors Serra encapçalaran la llista de Guanyem Girona de cares a  les properes eleccions municipals

  • Més de 400 persones van participar en el procés de proposta de llista electoral, d’on en van sortir més de 250 noms
  • L’ordre dels candidats es farà públic en un acte el dissabte 22 a les 12h als Jardins de la Infància

Dimarts al vespre l’assemblea de Guanyem Girona va validar la proposta de llista confeccionada per la comissió de llistes. Carles Serra, portaveu de la plataforma, ha definit com a “molt positiu” el procés que ha culminat en l’elecció de Pere Albertí, Cristina Andreu, Xevi Montoya, Lluc Salellas i Dolors Serra.

Serra ha celebrat que llista superés “amb escreix” la majoria de 2/3 favorables que la plataforma s’havia fixat per validar-la i que fins i tot s’assolís un suport superior al 75%. L’ordre entre els cinc candidats es farà públic el dia 22 a les 12h en un vermut  musicat per Lakaste als Jardins de la Infància.

Carles Serra ha explicat el procés que ha portat fins aquí, que es va iniciar amb l’obertura al web d’un apartat on la gent podia proposar fins a tres noms. Més de 400 persones van participar-hi, i d’aquí se’n van extreure més de 250 noms. L’equip de Guanyem Girona va contactar una per una amb totes les persones proposades.

Tot seguit, la comissió de llistes, sorgida d’unes jornades de treball de Guanyem Girona obertes al públic, va determinar-ne els criteris: paritat de gènere, que es faci visible un equilibri entre els barris, que es visualitzin les lluites socials de la ciutat i que els primers llocs de la llista estiguin integrats per persones amb experiència en gestió en àmbits concrets.

Finalment la comissió de llistes va acordar una proposta que complís amb els requisits acordats i que l’assemblea va validar ahir al vespre. A continuació reproduïm els noms ordenats per ordre alfabètic:

  • Pere Albertí: Mestre jubilat. Exdirector de l’Institut Montilivi. Soci del Girona FC i de l’Atletisme Girona. Regidor de MES, Moviment d’Esquerres a l’Ajuntament de Girona.
  • Cristina Andreu: Educadora al barri de Sant Narcís. Àmplia experiència en gestió pública a l’Ajuntament de Girona i a la Generalitat de Catalunya en habitatge i serveis socials. Implicada en la Fundació SER.Gi i en el món de les AMPA.
  • Xavier Montoya: És empresari, professional del màrqueting online i la transformació digital dels negocis. Ha estat vinculat durant molts anys a Òmnium Cultural, primer com a vicepresident d’Òmnium Gironès i més tard com a membre de la junta nacional d’Òmnium, fent equip amb Muriel Casals i Jordi Cuixart.
  • Lluc Salellas: Periodista i politòleg. Regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona.
  • Dolors Serra: Implicada en els moviments socials de Girona. Portaveu de Girona Acull i activista de la Xarxa pels Drets Socials. Professionalment es dedica al món de la gestió en el sector privat.

En les properes setmanes la comissió de llistes continuarà treballant per completar la llista electoral, amb l’objectiu de presentar una llista transversal i amb capacitat de governar.