Skip to main content
ActualitatAssemblea oberta

Assemblea oberta

By 8 de novembre de 2018març 27th, 2019No Comments

Guanyem Girona

Èxit de l’assemblea oberta de Guanyem Girona. Ja hem començat a caminar!

Més de 200 persones participen a la trobada celebrada a Sant Narcís, en què es fixen les bases per assolir el canvi real en clau social, popular, democràtica i republicana a Girona

El 7 de novembre al vespre més de 200 persones van participar a la primera assemblea oberta de Guanyem Girona, que es va celebrar al teatre del centre cívic de Sant Narcís. Dues setmanes després de la presentació i camí de les 500 adhesions al manifest, l’assemblea ser una injecció d’energia i il·lusió per fixar les bases del projecte i encarar els mesos que venen fins les eleccions del maig del 2019.
Aquí teniu un resum dels principals punts que van aprovar-se a l’assemblea:

Principis polítics

Es van validar els principis polítics i els objectius de Guanyem Girona. Es van recollir diferents aportacions i propostes de millora, i es treballarà per incloure-les d’aguna manera a la versió definitiva del document.
Guanyem Girona considera que el govern convergent ha consolidat un model de ciutat aparador, que ha abandonat la gestió del dia a dia i ha situat el turisme i els grans esdeveniments al capdavant, de manera que s’han descuidat els barris i han augmentat les desigualtats.
Davant d’això s’ha marcat com a objectiu articular una alternativa de model i de govern en clau social, popular, democràtica i republicana, a través d’una candidatura municipalista i ciutadana, amb vocació majoritària, que aglutini diferents sensibilitats i sectors d’arreu de la ciutat.

Organització provisional

A l’assemblea es va decidir que Guanyem Girona serà un espai serà de caràcter ciutadà i que el seu funcionament serà assembleari. Les persones que hi participin ho faran a títol individual, seguint el principi d’una persona, un vot.
Hi haurà dues figures: signants (persones que donen suport públic a la candidatura i que poden col·laborar-hi puntualment); i participants (persones implicades en el dia a dia i que poden participar amb veu i vot als espais de decisió). També es preveu que les orgnitzacions puguin donar suport públic a Guanyem Girona.

Guanyem als barris

L’assemblea també va decidir fer una aposta prioritària perquè Guanyem es faci present a tots els barris de la ciutat, per dur a la pràctica des del principi la idea de la Girona dels barris, i els principis de descentralització i protagonisme veïnal.
L’última setmana de novembre començarà una ronda d’actes de Guanyem als barris amb l’objectiu de recollir necessitats i demandes veïnals, presentar el projecte a tota la ciutat i de promoure la creació de grups de Guanyem als barris.

Llista i programa: elaboració participativa

També es va decidir que la llista electoral s’escollirà a través d’un mecanisme que combini la participació ciutadana i la dinàmica assembleària. D’aquesta manera, properament s’obrirà un termini perquè tota la ciutadania gironina pugui fer propostes de noms per configurar la candidatura. Posteriorment hi haurà diferents fases fins a la seva validació definitiva en assemblea.
Pel que fa al programa electoral, es farà entre el gener i el febrer i s’elaborarà a partir de sessions temàtiques obertes a la ciutadania i mecanismes telemàtics per fer aportacions. Finalment es validarà en assemblea. També es va plantejar la possibilitat de començar el treball programàtic abans del gener per anar dotant de contingut el projecte.

Propera trobada: 24 de novembre!

El proper dissabte 24 de novembre s’ha convocat una sessió de treball, que se celebrarà de 10h a 14h a l’escola Montfalgars. En aquesta trobada s’activaran les diferents comissions de treball i es concretarà més el pla de treball de cara als propers mesos. Us animem a participar-hi!