Skip to main content
Actualitat

400 persones participen al procés de Guanyem Girona per a proposar els noms de la llista electoral

By 24 de novembre de 2018març 27th, 2019No Comments

En total s’han rebut més de 900 propostes, de les quals han resultat uns 250 noms proposats. A partir d’ara es contactarà amb les persones proposades i es farà una proposta de llista per validar en assemblea

Prop de 400 persones han participat al procés endegat per Guanyem Girona per a confeccionar la llista electoral d’aquest nou espai polític de cara a les eleccions municipals del maig de 2019. Les propostes s’havien de fer a través del web entre el 14 i el 23 de novembre i cada persona podia proposar fins a tres persones. En total s’han rebut més de 900 propostes, de les quals han resultat uns 250 noms proposats.

Guanyem Girona ha fet una valoració molt positiva de la participació en aquesta primera fase del procés d’elaboració de la llista electoral, i ha destacat que «l’èxit del procés demostra que la gent té ganes de formes de fer política més participatives, i sobretot que que hi ha un gran interès en canviar el rumb de les polítiques municipals per a una ciutat més justa, més democràtica i al servei de tothom».

A continuació Guanyem Girona contactarà amb totes les persones que han estat proposades, i s’elaborarà una proposta de llista electoral a partir dels criteris que s’han decidit avui a la jornada de treball. La llista electoral definitiva serà ratificada en una assemblea general de Guanyem.

Criteris per elaborar la llista electoral

Paral·lelament, aquest dissabte a la jornada de treball que ha celebrat Guanyem Girona s’han debatut els criteris que regiran la confecció de la llista electoral. D’una banda, s’ha decidit apostar per una llista amb un 50% d’homes i un 50% de dones, la qual cosa supera la proporció de 60%-40% que exigeix la llei. D’altra banda, s’ha acordat que la llista haurà de reflectir la diversitat de col·lectius i procedències que existeix a la ciutat. Finalment s’ha aprovat que per als primers llocs de la llista s’escolliran persones amb coneixements en àmbits i sectors concrets perquè puguin assumir les respectives tasques de govern passades les eleccions, un criteri que es combinarà amb la visualització de persones provinents de lluites socials i del teixit associatiu de la ciutat. D’aquesta manera, s’ha refermat l’aposta per no establir quotes de partit, sinó d’escollir les persones que integraran la candidatura tenint en compte la seva vàlua personal i l’aportació que puguin fer al projecte.