Skip to main content
Actualitat

Ens posem a disposició del govern i demanem espais compartits de decisió amb els grups municipals i sindicats per afrontar la crisi del coronavirus de forma unitària

By 12 de març de 2020No Comments

Després que l’Organització Mundial de la Salut hagi declarat la situació de pandèmia global i que tant el govern de la Generalitat com el de l’Estat estiguin extremant les precaucions davant l’augment de casos de COVID-19, des de Guanyem Girona entenem que a Girona pertoca actuar de forma unitària i consensuada per minimitzar els efectes de la crisi a la ciutat. Per això ens posem a disposició del govern municipal pel que sigui necessari. Aquesta és una oferta feta a finals de la setmana passada, reiterada al ple municipal de dilluns i que no ha estat resposta a hores d’ara.

Per aquest motiu, des de Guanyem Girona demanem:

  1. Que el govern gironí ofereixi espais comunicatius i de treball amb la resta de grups municipals per poder respondre de forma unitària i unívoca a les veïnes i veïns de la ciutat.
  2. Que s’ofereixi la flexibilitat laboral que sigui necessària als treballadors municipals.
  3. Que es tingui en consideració la conciliació familiar dels treballadors municipals com a element primordial per evitar així que les famílies depenguin dels avis i àvies -una població de risc- per cuidar les criatures.
  4. Que s’acordin amb els sindicats les condicions laborals provisionals que afectaran els treballadors municipals.
  5. Que l’Ajuntament de Girona i la Generalitat clarifiquin per quin motiu es manté el Rally Costa Brava previst pels dies 13 i 14 de març i que aplegarà 165 equips de ral·li vinguts d’arreu mentre es suspenen totes les activitats públiques que reuneixen grups de persones. Entenem que aquest acte, com la resta, s’hauria de suspendre.
  6. Que les diverses administracions busquin una solució als joves que han estat dormint a la UdG en el marc de la TancadaXDrets ara que la universitat romandrà tancada i es recomana a la població que es quedi a casa.

Informem:

  1. Que seguint les recomanacions de la conselleria de Salut suspenem l’acte Guanyem un país per a la seva gent que s’havia de celebrar el 21 de març a Sant Narcís.

Girona, 12 de març de 2020