Skip to main content
General

Guanyem demana servei de Bus Nit i ampliar els horaris de la Girocleta durant les barraques d’hivern

By 13 de febrer de 2020No Comments

El grup municipal considera que s’han de mantenir els serveis de transport públic habituals durant les Fires de Sant Narcís

Argumenten que les institucions tenen el deure de facilitar una tornada a casa segura per al jovent

Guanyem Girona demana que les barraques d’hivern, que tindran lloc els dies 27, 28 i 29 de febrer, disposin de servei d’autobús nocturn i  de la mateixa ampliació horària de la Girocleta que s’ofereix durant les Fires de Sant Narcís. Aquesta modificació del servei de transport és habitual durant les fires de tardor, però, segons indiquen des del grup municipal de Guanyem, no està prevista que es dugui a terme en aquesta edició posposada després de la decisió del consistori gironí de suspendre els concerts i barraques per les protestes postsentència.

Al llarg dels dies de fires, l’horari de la Girocleta s’acostuma a ampliar d’una a tres de la matinada, per facilitar el seu ús a aquells usuaris que ho desitgin. D’altra banda, l’horari del Bus Nit en les darreres edicions oferia servei des de les 22h fins a les 6h del matí, donant servei a gairebé 9.000 persones a través de 8 línies que connecten una vintena de municipis. Es tracta d’un servei ofert pel Consell Comarcal del Gironès coordinat amb els ajuntaments dels pobles de l’àrea urbana de Girona.

El regidor de la formació municipalista Xevi Montoya ha afirmat que és “primordial” que es mantingui el transport públic regular a tots els punts de la ciutat i que s’ofereixin els habituals busos cada hora a Montjuïc i Germans Sàbat, així com la resta de línies que travessen tot Girona i connecten els municipis veïns. Montoya ha assegurat que l’oferta d’autobusos i Girocleta nocturns és “clau” per “assegurar l’èxit de les barraques i facilitar una tornada a casa segura per al jovent.” Des de Guanyem també han demanat que es mantinguin els descomptes habituals.

Finalment, Montoya ha ressaltat que l’Ajuntament ha d’oferir tots els mecanismes necessaris perquè les barraques siguin un èxit perquè les entitats de la Comissió La Copa depenen del finançament aconseguit durant les Fires. “La gran majoria d’associacions fan caixa durant els dos caps de setmana de barraques. La situació és la que és i segurament les entitats ja no podran finançar tots els seus projectes amb aquests guanys, però, per a la seva subsistència és cabdal que les festes triomfin”, ha indicat Montoya, que ha emplaçat a totes les institucions a bolcar-se amb les barraques d’hivern.