Skip to main content
Actualitat

“Tancar línies de l’escola pública mai pot ser una bona notícia”

By 4 de febrer de 2023febrer 22nd, 2023No Comments

La formació lamenta que el tancament de dues línies d’ESO de l’Institut Narcís Xifra s’ha fet sense informar-ne les famílies

Davant el descens de la natalitat, Guanyem aposta per reduir el nombre d’alumnat per aula i així millorar la qualitat educativa que s’ofereix

Guanyem Girona no comparteix la decisió de la Generalitat i l’Ajuntament de Girona de tancar dues línies de l’institut Narcís Xifra. Per a Guanyem, el tancament de línies de l’escola pública “mai pot ser una bona notícia”. La decisió és el primer pas per eliminar l’ESO a l’institut del Pont Major, cosa que suposarà que l’alumnat del barri s’hagi de desplaçar a d’altres instituts de la ciutat.

Guanyem ha reiterat la necessitat de reduir les ràtios als instituts gironins com a “principal eina per oferir una millor qualitat educativa”. “No és el mateix tenir una classe amb 27 alumnes que una amb 33”, ha assenyalat Queralt Vila, candidata de Guanyem i membre del Consell Municipal d’Educació, que ha indicat que “si baixa la natalitat, el que cal fer és aprofitar-ho per millorar l’oferta educativa, no per impulsar mesures que mantindran les aules saturades”.

D’altra banda Guanyem ha lamentat que les famílies “no hagin estat informades de la decisió” i que han conegut la mesura del Departament a través de la premsa “L’eliminació de les línies s’ha pres d’esquenes al barri i ni tan sols s’ha explicat prèviament a les associacions de famílies dels centres afectats. Queralt Vila ha afegit que això ha generat “molts dubtes i incerteses” entre les famílies i que no s’ha ofert cap interlocutor vàlid per resoldre-ho.

La regidora i candidata Cristina Andreu, la candidata Queralt Vila, i el president de l’AMPA de l’institut Narcís Xifra, Roger Casero, es van trobar ahir al centre.

Finalment, des de Guanyem consideren que el tancament de l’ESO suposarà “la pèrdua d’una institució cohesionadora al barri de Pont Major”. Per això, el principal partit a l’oposició al consistori gironí ha reclamat que la Generalitat ofereixi compensacions educatives per Pont Major.