Skip to main content
Actualitat

Guanyem proposa una taula de treball amb els municipis de l’àrea urbana per coordinar polítiques

By 8 de maig de 2023No Comments

Salellas: “A partir del 28 de maig hem de deixar enrere els localismes i hem de fer que la política de l’àrea urbana sigui de cooperació i no de competició”

L’exalcalde de Salt i candidat de Guanyem Girona, Xavier Corominas, reitera la necessitat de millorar la mobilitat entre municipis i que la Girocleta arribi a Salt durant el proper mandat 

Guanyem Girona ha celebrat l’últim acte per explicar el seu pla de govern -finalment s’anul·la el de Girona Digital- amb una taula rodona a la Coma Cros de Salt per parlar d’àrea urbana. A la taula hi ha participat l’alcaldable de la formació municipalista, Lluc Salellas, el també candidat i exalcalde de Salt Xavier Corominas, la candidata d’Independents per Salt, Cris Sibina, i el doctor en Geografia de la UdG Joan Vicente.

En el marc de l’acte, Guanyem ha reiterat la importància de l’àrea urbana i ha proposat que es conformi una taula de treball amb representants dels municipis de l’àrea urbana que es reuneixi de forma regular per coordinar polítiques.

En aquest sentit, Salellas ha apuntat que “a partir del 28 de maig s’han de deixar enrere els localismes i hem de fer una política d’àrea urbana que sigui de cooperació i no de competició”. Salellas ho ha exemplificat amb els retards que ha acumulat el Trueta per la insistència que fos a Girona en comptes del lloc més adequat o en l’exclusió de Celrà i Riudellots -dos pols industrials al voltant de l’àrea urbana- del pla de mobilitat que s’està treballant.

El doctor en Geografia per la UdG Joan Vicente va aportar una mirada acadèmica al debat. Així, va assenyalar que l’àrea urbana de Girona és un fet però que “no té projecte”. “Funciona a base d’inèrcies i ve marcada per una mirada local. Això fomenta la segregació social i la dispersió”.

Per la seva banda, l’alcaldable d’Independents per Salt, Cris Sibina ha posat l’accent en la mobilitat: “No s’estan plantejant alternatives per les bicicletes i patinets. I quan se’n parla no es fa mai amb mirada d’àrea urbana, no es planteja quina és la relació amb Girona o amb Bescanó i es pensa només en Salt”.