Skip to main content
Actualitat

Guanyem demana a través d’una carta als delegats dels governs el desconfinament progressiu dels infants

By 17 d'abril de 2020No Comments

La formació municipalista adverteix que allargar el confinament total pot tenir repercussions negatives en la salut de la mainada

Guanyem Girona ha fet arribar al Delegat Territorial de la Generalitat, Pere Vila, i al subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, una missiva on es demana “que finalitzi, quant abans millor i seguint sempre els protocols exigits per les autoritats sanitàries, el confinament absolut de la mainada” vigent des del decret d’estat d’alarma signat el 14 de març. La carta adverteix del risc que la càrrega emocional que comencen acumular les criatures tingui conseqüències nocives per a la seva salut física i mental a llarg termini i apunta que aquestes es poden ser agreujades per les desigualtats entre els entorns familiars dels infants.

Per aquests motius la formació municipalista demana coordinació entre les diverses administracions per tal de desenvolupar un desconfinament progressiu de les criatures. El portaveu del grup municipal de Guanyem i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, ha explicat que va plantejar a la resta de grups municipals del consistori signar la carta conjunta, sense èxit.

“Hi ha milers de nens i nenes que fa més d’un mes a qui no els hi toca l’aire”, ha recordat Salellas, que ha afegit que “els governs han de ser capaços de trobar solucions per fer un desconfinament escalonat i ordenat o a llarg termini ens podríem trobar que el remei imposat fos pitjor que la malaltia.”