Skip to main content
Actualitat

Guanyem proposa que es facin arribar lots de llibres i material per a manualitats a les criatures sense recursos

By 13 d'abril de 2020No Comments

L’administració ja contacta regularment amb les famílies beneficiàries de les targetes menjador i properament els hi enviarà material escolar

La plataforma municipalista apunta que seria una manera “d’introduir activitats creatives a nens i nenes que fa un mes que estan tancats a casa”

Guanyem Girona ha advertit que la situació de confinament està produint una “bretxa lúdica” entre els infants de Girona i per això ha proposat que l’Ajuntament de Girona en coordinació amb el Departament d’Educació facin arribar lots de llibres, pintures, plastilina o altres materials per fer manualitats a aquelles famílies amb pocs recursos. El regidor de Guanyem Pere Albertí ha apuntat que l’administració té detectades les famílies amb necessitats socioeconòmiques a través de les beques menjador i ha suggerit que l’àrea d’Educació del consistori elabori els lots tenint en compte les necessitats educatives de les criatures. “Creiem que més enllà de deures i obligacions, molts nens i nenes tenen una necessitat d’esbargir-se i de fer activitats creatives que, per motius diversos, a moltes llars no s’ofereixen de manera habitual. És aquí on el paper de les institucions públiques té sentit”, ha afirmat el regidor de la plataforma municipalista.

D’altra banda, Albertí també ha apuntat que la iniciativa permetria “millorar lleugerament” la situació econòmica de les llibreries que fa un mes que han estat obligades a tancar i que previsiblement tampoc podran fer-ho per Sant Jordi. “Creiem que és una bona manera perquè Sant Jordi es pugui celebrar a totes les cases”, ha assenyalat el representant gironí.

Albertí també ha qüestionat la gestió feta fins ara des del Departament d’Educació, a qui retreu “manca de claredat.” “La Conselleria va anunciar que aquest dimarts s’iniciava un trimestre avaluable però fins ara només hem sentit a parlar de tauletes i internet, sense explicacions concretes de com es desenvoluparà el curs i com es resoldran les situacions de desigualtat”, ha afirmat el regidor. Així, doncs, sobre l’anunciat Pla d’acció: Centres educatius en línia Albertí ha afirmat que “a hores d’ara hi ha més incògnites que certeses” i ha assegurat que “això provoca desconcert entre les famílies, els mestres i els centres escolars.”

Dubtes sobre #CompartimWifis

Finalment, des de Guanyem Girona s’han mostrat escèptics amb la proposta avançada pel govern gironí on es convida la població a obrir les xarxes wifi privades de 10 a 12h per oferir internet a les criatures que no en tenen a casa. “Una xarxa wifi sense contrassenya pot posar en perill tota la informació dels dispositius connectats d’una llar”, ha advertit Albertí, que ha qüestionat la idoneïtat d’una mesura que, ha dit, “parteix d’una intenció molt lloable però que és complicada de gestionar logísticament i posa en risc la ciberseguretat.”