Skip to main content
Actualitat

El govern de Girona suprimeix la partida per a nous espais per a gossos

By 5 de novembre de 2021novembre 9th, 2021No Comments

L’any 2020 Guanyem Girona va aprovar el pressupost municipal de la ciutat de Girona després d’aconseguir diverses millores i un canvi de direcció en matèries com Sostenibilitat, Educació o Habitatge. Entre les partides que hi figuraven n’hi havia una de 15.000€ dedicada a la construcció de nous espais per a gossos a la ciutat, una demanda reiterada de les persones que conviuen amb animals de companyia.

Recentment Girona va a aprovar el pressupost de l’any 2022. Junts i ERC van sumar el suport d’un diputat expulsat de Ciutadans per a fer-ho. Des de Guanyem Girona s’ha mirat al detall els nous comptes i hem observat que ha caigut la partida per augmentar els espais d’esbarjo per a gossos. Els 15.000€ han desaparegut sense cap explicació.

No és l’única notícia recent que afecta negativament els gossos i d’altres animals de companyia. La regidora de Guanyem Laia Pèlach preguntava fa pocs dies sobre l’estat de la nova ordenança d’animals. Pèlach recordava que aquest text es va aprovar inicialment al ple de febrer de 2020 després d’un procés que va comptar amb la participació dels propietaris i propietàries d’animals de companyia. Paral·lelament Guanyem va treballar un llistat de trenta propostes que buscaven millorar l’ordenança i la va fer arribar al govern. 

Des de llavors l’ordenança segueix pendent perquè no s’ha arribat a ratificar amb les propostes introduïdes tant per Guanyem com per les veïnes i veïns. Gairebé dos anys d’aquest tràmit inicial i sense haver resolt les al·legacions, ara el govern diu que s’esperarà a una nova normativa estatal que s’està explorant. Mentrestant, Girona continuarà amb una ordenança d’animals que no s’adiu a les necessitats actuals mentre es segueixen retallant els espais per a gossos.