Skip to main content
Actualitat

Guanyem lamenta una retallada de 150.000€ en polítiques per a les persones amb discapacitat

By 12 de novembre de 2021No Comments

Del pressupost 2022 desapareixen el pla de jocs infantils accessibles, la semaforització per a persones invidents i el pla de voreres

Albertí: “A Girona tenim molta feina per fer en aquest sentit i el pressupost d’enguany és un enorme pas enrere per a molta gent”

Guanyem Girona, principal partit a l’oposició al consistori gironí, ha explicat que el pressupost 2022, aprovat fa poques setmanes pel govern (Junts i ERC) amb el suport del regidor expulsat de Ciutadans, presenta una retallada de 150.000€ en partides destinades a millorar la integració per a les persones amb discapacitat a la ciutat. En concret, els comptes aprovats eliminen els 50.000€ dedicats a la partida per a pla de jocs infantils accessibles, 30.000€ destinats per a l’adaptació progressiva dels semàfors de la ciutat a les persones invidents i fins a 100.000€ de la partida dedicada al Pla de Voreres. Si que s’augmenten 30.000€ per al pla d’accessibilitat.

El regidor de Guanyem Girona Pere Albertí ha lamentat que el govern no prioritzi les polítiques que fomentin la inclusivitat i ha subratllat que l’acció de l’Ajuntament es limita a les bones paraules. “Que l’Ajuntament doni suport a una iniciativa de la societat civil com la cursa adaptada està molt bé, però el rol dels governs ha de ser el de desenvolupar polítiques que millorin la vida de la gent amb condicions més adverses”, ha assegurat. En aquest sentit, Albertí també ha demanat que les mesures en matèria d’accessibilitat que impulsi l’Ajuntament es desenvolupin amb el coneixement de Multicapacitats, Mifas i la resta d’entitats que treballen per aquests objectius.

Per al regidor de la formació és incompatible dir que es defensen les polítiques d’inclusivitat mentre es “suprimeixen per complet els diners destinats a fer una ciutat millor”. “A Girona tenim molta feina per fer en aquest sentit i el pressupost d’enguany és un enorme pas enrere per a molta gent”, ha reblat.