Skip to main content
Actualitat

Guanyem aposta per la diversificació de l’economia gironina més enllà del turisme

By 15 de maig de 2019maig 18th, 2019No Comments
  • Proposen també una bateria de mesures de suport a la petita empresa i al petit comerç i es mostren decidits a combatre la precarietat laboral

Guanyem Girona ha explicat avui el seu model econòmic en el qual “l’economia es posi al servei de la gent i no en mans del benefici d’uns pocs”. Segons Xevi Montoya, número 3 de la llista electoral, el govern convergent “ha conreat el monocultiu del turisme descuidant sectors de gran potencial, que poden contribuir a crear ocupació de més qualitat i que beneficiïn a tothom”. Montoya, petit empresari del màrqueting digital, ha subratllat que la ciutat “viu d’esquenes a la universitat, quan es podrien crear sinèrgies per fomentar l’economia del coneixement com a sector d’alt valor afegit”. També ha apuntat la necessitat de “teixir una estratègia compartida amb els municipis de l’entorn per reindustrialitzar el conjunt de l’àrea urbana o impulsar experiències relacionades amb l’economia social i solidària”.

 

En relació al comerç, la candidatura vol actualitzar el pla de dinamització comercial de la ciutat amb l’objectiu de “protegir el petit comerç i el comerç emblemàtic enfront de les grans superfícies i de les dinàmiques especulatives que han emergit en els darrers anys”. Montoya ha explicat que augmentaran els impostos municipals a les grans superfícies alhora que estudiaran la manera d’alleujar al petit comerç, que considera “imprescindible per a la dinamització econòmica i la vida comunitària als nostres barris”. En la mateixa línia, guanyem proposa la creació d’una plataforma on-line pública de venda i distribució “per posar-la al servei del petit comerç gironí amb l’objectiu de que pugui competir amb les grans multinacionals distribuïdores que estan desertitzant les ciutats”.

 

Combat contra la precarietat

 

La número 8 de la llista electoral, l’economista Roser Maeso, ha declarat que “la recuperació econòmica ha contribuït a la creació de llocs de treball, però el principal repte ara és augmentar-ne la qualitat i combatre la precarietat”. En aquest sentit, la candidatura ciutadana vol fer una aposta estratègica per convertir el Servei Municipal d’Ocupació en “el puntal de les polítiques laborals a la ciutat, incrementant-ne els recursos i potenciant la seva vessant formativa”.