Skip to main content
Actualitat

Propostes pels drets dels animals per a les eleccions del 26 de maig

By 14 de maig de 2019maig 18th, 2019No Comments

Guanyem Girona es presenta a les eleccions municipals del 26 de maig amb un programa que prioritza la defensa dels drets dels animals.

Els nostres objectius estratègics

Nova gestió dels parcs urbans encaminada a la millora de la biodiversitat, mantenint, fomentant, i conciliant usos diversos però endreçats, com és el cas de l’accés als animals de companyia. Millora i ordenació dels espais naturals periurbans per afavorir la connectivitat socioecològica dels gironins i gironines de tots els barris al seu entorn natural més proper.

Propostes

  • En aquest mandat incrementarem en quatre els espais públics per a gossos.
  • Iniciarem una campanya municipal per denunciar els abandonaments de gossos i sensibilitzar la població de la necessitat d’erradicar aquesta pràctica.
  • Endegarem un projecte municipal que ajudi a iniciar el procés d’esterilització de gossos i gats a la ciutat per tal d’evitar la proliferació d’abandonaments que hi ha hagut en els últims anys.
  • Revisarem l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals per potenciar un bon tracte als animals domèstics i millorar la convivència, des d’una aposta sensibilitzadora en primer terme i sancionadora quan calgui. Treballarem per evitar els abandonaments d’animals domèstics de tot tipus, incloent les espècies exòtiques.
  • Definirem Girona com una ciutat lliure de circs amb animals, tant salvatges com domèstics, mitjançant la proclamació de “Ciutat lliure de circs amb animals” que implicarà la retirada de llicències municipals per als espectacles de circ amb animals.

Consulta el programa sencer i d’altres propostes sobre animals a  guanyemgirona.cat/programa