Skip to main content
Actualitat

Guanyem denuncia un sobrecost de 90.000€ en la gestió de residus

By 16 d'abril de 2021No Comments

Es mostra preocupat per l’acord amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per una possible ampliació del servei més enllà de Girona, Salt i Sarrià

Guanyem Girona, principal partit a l’oposició a l’Ajuntament de Girona, ha alertat que les obres a la incineradora impossibiliten la recepció de residus per enviar-los a l’abocador del Vallès i han significat que els camions que recullen els residus a la ciutat s’hagin de desplaçar directament a l’abocador del Pla de l’Estany. Aquest canvi, que durarà mig any com a mínim, implicarà un sobrecost de 90.000 euros al servei per a la ciutat encarint encara més un servei que ja porta anys amb un cost superior al que pertocaria. Des que la planta va tancar fa més de tres anys, les gironines i gironins paguen un 7% de taxa d’escombraries, un fet “inacceptable” per Guanyem. Laia Pèlach, regidora de la formació s’ha mostrat preocupada per aquest sobrecost però també perquè sense pressupost, ha dit, “a hores d’ara, no se sap d’on sortiran aquests diners i quina implicació tindrà per les finances municipals”.

D’altra banda, com a contrapartida per a l’ús de l’abocador del Pla de l’Estany, el Consell Comarcal d’aquest territori ha aconseguit que la incineradora de Campdorà li obri les portes per tractar els seus residus quan aquesta hagi acabat les obres. D’aquesta manera, l’equip de govern de Madrenas contradiu les seves pròpies declaracions de fa tan sols uns mesos quan deia que les obres d’actualització de la incineradora no implicarien una ampliació del servei cap a altres municipis. Aquí, Pèlach es mostra “contrariada” ja que tot plegat significa l’aposta per intensificar la incineració dels residus a la planta de Campdorà i allunya la idea d’un nou model de gestió de residus així com incrementa la pressió al barri de Campdorà sense que això hagi estat debatut i explicat amb el veïnat de la zona.

Finalment, Pèlach ha lamentat que el consistori gironí continua dedicant cada vegada més recursos cap a l’aposta de la incineració “deixant de banda alternatives més verdes i de futur com la reducció de residus”. La regidora de Guanyem ha apuntat com a “deures pendents” una acció de govern “que aposti realment per reduir residus i que abandoni una gestió caduca del que generem”.