Skip to main content
Actualitat

Guanyem inaugura un cicle de caminades per descobrir els barris i l’entorn natural

By 28 d'abril de 2021maig 3rd, 2021No Comments

Aquest mes de maig Guanyem Girona enceta un cicle de passejades que portarà per títol “Girona: patrimoni, natura i barris”. Aquestes quatre caminades tenen com a objectiu descobrir l’entorn natural més immediat a la nostra ciutat i recuperar la història dels barris a través de la seva arquitectura i la relació amb l’entorn.

Les passejades són gratuïtes i sense inscripció, tot i que es realitzarà el corresponent registre de persones assistents. Es recomana portar aigua i menjar.

8 de maig – La transformació d’una ciutat (3h 45min aprox.)

El cicle començarà amb una excursió al Castell de Montjuïc, on l’actual Defensor de la Ciutadania i membre de l’Associació d’Amics del Castell, Ramon Llorente, explicarà en primera persona la seva experiència vivint a les antigues barraques de la fortalesa. Tot seguit, es baixarà fins a l’església de Sant Jaume de Campdorà, que s’obrirà per a l’ocasió i on el rector farà una explicació de la història de l’edifici. Una veïna del barri també parlarà de la relació del poble de Campdorà, sempre a cavall entre Girona i Celrà. Finalment, ens acostarem a un camp d’apicultura per parlar de la relació de la Vall de Sant Daniel amb aquesta activitat. Per acabar es tornarà al Castell per un altre camí.

El recorregut es preveu que duri unes 3 hores i 45 minuts, que inclouen tres parades.

22 de maig – L’urbanisme de l’expansió (3h aprox.)

Aquesta segona passejada ens portarà a aixecar el cap per poder apreciar la singularitat d’alguns dels edificis de la nostra ciutat que sovint ignorem. Acompanyats per l’arquitecte Josep Maria Birulés caminarem pels barris que van acollir l’augment demogràfic del segle passat: l’Eixample, Pla de Palau-Sant Pau i Sant Narcís.

 

29 de maig – Girona des de l’aire (3h aprox.)

De la plana passarem a la muntanya. Amb en Pere Albertí com a guia pujarem a Torre Gironella per apreciar la nostra ciutat des d’un dels seus punts més elevats. Fent una ronda circular, en Pere ens explicarà curiositats desconegudes per la majoria de gent, passejarem pel Calvari, el polvorí i els vestigis de les antigues fortaleses que coronen els Caputxins. Des de dalt, observarem les vistes de Girona est i del barri de Montilivi i Pla de Palau.

 

5 de juny – A la vora del Ter

Finalment, l’última passejada del cicle es centrarà a descobrir els parcs urbans i naturals més propers. La Devesa, el parc de les Ribes del Ter i les Hortes de Santa Eugènia són tots ells espais amb molt potencial que sovint han estat desaprofitats.