Skip to main content
Actualitat

Guanyem Girona davant la commemoració del Dia Internacional de la Classe Treballadora

By 1 de maig de 2020No Comments

Aquest 1r de maig serà el primer sense manifestacions al carrer del nostre país des de fa més de quatre dècades. No hi haurà carrers plens ni treballadors ni treballadores manifestant-se pels seus drets laborals i per una societat justa que trenqui amb les desigualtats existents. De la mà d’altres organitzacions polítiques, Guanyem sempre volem ser presents al carrer en un dia com el Primer de Maig. Com a treballadors i treballadores, autònoms i precaris, com a dones i homes, com a emigrants i nascuts a la ciutat, com a persones que entenem que la llibertat del nostre país només serà completa si totes les persones que hi viuen tenen una vida digna. Una dignitat que és impossible dins un model econòmic que any rere any fa créixer les desigualtats al nostre país. Unes desigualtats que afecten a la nostra salut. I és que, com més pobre siguis més possibilitats tens de morir abans.

I la salut en preocupa. I més aquests dies. Una salut que també ve determinada per les nostres condicions laborals. Per això, des del primer dia d’aquesta crisi, Guanyem vam posar com a condició que no hi hagués cap acomiadament a l’Ajuntament o a les empreses que li presenten els serveis essencials i que es garantís el teletreball i les precaucions per qui no el pogués exercir. I en aquest sentit en els propers dies presentarem també una bateria de propostes que han de servir perquè des del municipalisme empenyem cap a l’emancipació de la classe treballadora, els seus drets laborals i socials i cap a una societat cohesionada amb una economia circular i de proximitat que aguanti més bé els sotracs imprevistos. Una economia que redistribueixi riquesa i treball i que tingui en compte les tasques reproductives i de cures, les que es fan a casa que suporten en gran part les dones. Un model econòmic que no ho basi tot en el totxo i en el turisme, que cooperi i que ens porti cap a la sobirania política i econòmica de la República Catalana.

Avui no ocuparem els carrers, però al nostre cor i al nostre cap ens manifestarem per reivindicar drets per a treballadores i treballadors. Ho farem amb el pensament i la voluntat de millorar les condicions de vida de tothom i, en especial enguany, d’aquells que porten un mes i mig a primera línia de virus. Gràcies, imprescindibles.

Visca la classe treballadora. Visca les classes populars.