fbpx
Actualitat

Guanyem critica que l’Ajuntament de Girona no sol·licités dues línies d’ajut de la Diputació per a l’adquisició i manteniment d’habitatges

By 5 de Maig de 2020 No Comments

El consistori podria haver aconseguit fins a 90.000€ per a la compra de pisos en un concurs que va acabar el termini abans de l’estat d’alarma

La formació municipalista ho atribueix a “desídia cap a les polítiques en habitatge per part del govern de JxCAT”

Guanyem ha lamentat que l’Ajuntament de Girona no es presentés al procés per obtenir subvencions en matèria d’habitatge ofertes des de la Diputació de Girona als municipis que en formen part. El termini final per demanar aquestes subvencions era el passat febrer, abans que s’iniciés la pandèmia. La regidora de la formació municipalista Cristina Andreu ha assenyalat que els responsables polítics de les àrees competents havien estat informats d’aquestes subvencions. Andreu atribueix l’absència de Girona al concurs a la “desídia d’un govern de la ciutat que no creu en les polítiques d’habitatge.” “Les gironines i gironins no es mereixen que el govern de JxCAT deixi perdre aquestes oportunitats”, ha afegit, per després insistir que “Girona necessita els recursos siguin d’on siguin per revifar les polítiques en aquest camp que fa massa anys que estan aturades.”

Una de les línies de suport de la Diputació podria haver suposat un ingrés de fins a 90.000€ per a la compra d’habitatges per a la ciutat, ha indicat Andreu. La representant de Guanyem també ha apuntat que Girona no va demanar, tampoc, una línia d’ajuts en matèria de rehabilitació d’habitatges. La subvenció permetia destinar fins a 15.000€ per als habitatges socials de titularitat municipal i un màxim de 8.000€ per aquells cedits. Andreu s’ha mostrat sorpresa que el govern de JxCAT renunciés a aquests diners “que haguessin permès una millora de l’estat de conservació del parc d’habitatges públic.” En aquest sentit, des de Guanyem també han apuntat que veuen com una “oportunitat perduda” per incentivar les polítiques de cessió d’habitatge a la borsa Municipal de Lloguer Social, facilitant ajuts a petits propietaris per a actuacions d’adequació de les instal·lacions, millora dels tancaments d’habitatges, que, degut a aquestes deficiències, no estan disponibles al parc d’habitatge de lloguer.

La regidora Andreu ja va qüestionar al ple del passat març la política en matèria d’ajuts per a l’habitatge del govern gironí. En el marc del plenari, la regidora de Guanyem va preguntar perquè l’única subvenció demanada era per un estudi de viabilitat de la cessió del sòl per a desenvolupar un projecte d’habitatge cooperatiu. En aquell moment Andreu va indicar que, segons el seu parer, l’Ajuntament de Girona tenia, a través dels seus serveis jurídics i econòmics i de l’empresa pública Vivendes de Girona, la capacitat de fer l’estudi  de viabilitat i que per tant no entenia la necessitat de demanar la subvenció.