Skip to main content
Actualitat

L’Esquerra del Ter i Montjuïc comptaran amb nous espais comunitaris gràcies a Guanyem Girona

By 26 de març de 2021abril 5th, 2021No Comments

Guanyem ha introduït una partida per un menjador social per a la gent gran i per un espai per al jovent als barris de l’Esquerra del Ter

També s’adquirirà un nou local per valor de 85.000€ perquè  les veïnes i veïns de Montjuïc puguin fer activitats 

Al ple de gener Guanyem Girona va votar en contra de la proposta d’inversions presentada pel govern de Marta Madrenas. En aquell moment el principal partit a l’oposició va considerar que aquelles partides “només buscaven recuperar projectes guardats en un calaix” i que no aportaven valor afegit per fer front a l’emergència social i econòmica que pateix la ciutat. Ara, després de les negociacions amb el govern, Guanyem ha aconseguit reforçar les inversions amb nous equipaments socials als barris de l’Esquerra del Ter i de Montjuïc. Aquestes inversions són una novetat introduïda per la formació municipalista ja que no hi figuraven a la proposta d’inversions que JxCat i ERC van presentar al gener i que va ser rebutjada per Guanyem.

Així, gràcies a Guanyem les veïnes i veïns de Fontajau, Sant Ponç, Germans Sàbat, Taialà i Domeny comptaran amb dos nous equipaments comunitaris. D’una banda, el principal partit a l’oposició ha introduït una partida de 200.000€ per a l’execució d’un menjador social per a la gent gran. De l’altra, el jovent dels barris també comptaran amb un nou espai jove que permetrà dinamitzar les seves activitats. Lluc Salellas, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona, ha defensat les millores introduïdes per Guanyem a l’Esquerra del Ter “per defensar dos dels col·lectius que han patit més la pandèmia”. Salellas ha celebrat que la negociació de la seva formació “aporta un marcat accent social a les inversions del 2021”.

Un altre barri gironí que surt d’aquestes negociacions amb un nou espai veïnal és Montjuïc. Així, en la negociació Guanyem Girona ha aconseguit introduir una partida de 85.000€ que serviran per adquirir un nou local d’ús veïnal, una demanada de fa molts anys de la gent del barri. Dolors Serra, regidora de la formació al consistori gironí ha qualificat de “gran èxit” que s’aprovi aquesta proposta i ha subratllat que això permetrà “desenvolupar moltes més activitats i enfortir el teixit veïnal de Montjuïc”.

Habitatge, barris i seguretat nocturna

D’altra banda, les millores introduïdes per Guanyem també inclouen una partida de 4 milions d’euros en compra d’habitatge públic per fer front a l’emergència habitacional i frenar l’augment del preu del lloguer i 1,1 milions d’euros per a un pla de l’enllumenat a tota la ciutat per fomentar la seguretat i l’eficiència energètica. Can Gibert, l’Eixample, Carme-Vista Alegre o Sant Narcís són d’altres barris que comptaran amb nous equipaments socials i comunitaris gràcies a la negociació del principal partit a l’oposició. Salellas ha ressaltat el caràcter de “Pla de Xoc” de les millores de Guanyem.