Skip to main content
Actualitat

Guanyem impugna l’ordre del dia del ple pel veto de Madrenas a incloure-hi la moratòria de pisos turístics

By 10 de setembre de 2020No Comments

La formació denuncia que s’està vulnerant el dret a la participació política i acusa l’alcaldessa “d’erosionar la salut democràtica de l’Ajuntament”

La moció presentada per l’Associació de Veïns del Barri Vell es va aprovar amb els vots favorables de Guanyem, el PSC i ERC

Guanyem Girona ha anunciat que ha impugnat l’ordre del dia del proper ple de l’Ajuntament de Girona, que se celebrarà dilluns, després que l’alcaldessa Marta Madrenas s’hagi negat a incloure un punt sobre la moratòria de pisos turístics i sobre l’inici del pla especial del Barri Vell tal i com proposava Guanyem. En una roda de premsa, la regidora del principal partit a l’oposició Cristina Andreu ha explicat que als plens de juliol i agost el seu grup municipal havia demanat que s’inclogués una proposta d’acord per tal d’aconseguir que el govern executés la moratòria, aprovada al maig amb els vots a favor de Guanyem, PSC i ERC. L’Associació de Veïns del Barri Vell va presentar el text, que va rebre el suport de 20 associacions de veïns i de les entitats a favor del dret a l’habitatge de la ciutat. Les mocions aprovades al ple expressen una voluntat política que, des de Guanyem, han denunciat que “el govern ha deixat clar reiteradament que no té intenció de fer-les complir”. Per això la formació municipalista ha optat per un nou mecanisme que obliga al govern a executar allò aprovat al ple. Andreu ha explicat que és la primera vegada que s’utilitza aquesta eina i que tot i que el seu grup ha seguit la normativa per tal que entrés al plenari, l’equip de govern s’hi ha negat. La regidora ha acusat l’alcaldessa “d’erosionar la salut democràtica de l’Ajuntament”.

La regidora de Guanyem ha explicat que des del juny es troben amb un estira-i-arronsa amb el govern per tal d’introduir el text a través d’aquest procediment contemplat al Reglament Orgànic Municipal (ROM) al ple. En aquest sentit, Andreu ha subratllat que Guanyem ha clarificat i complert amb tots els dubtes i requeriments de l’equip de govern i que, per tant, l’absència del punt a l’ordre del dia del proper ple sobre la moratòria i l’inici del Pla Especial del Barri Vell es deu “a una manca de respecte cap als funcionaments democràtics”. “Ens sembla greu que el govern bloquegi les accions aprovades majoritàriament pels representats escollits per les veïnes i veïns de Girona però és encara més greu que el que es vol vetar sigui una moció ciutadana que ha recollit un suport molt ampli”, ha recalcat.

Així mateix, Guanyem commina l’alcaldessa a publicar un nou ordre del dia on hi figuri la iniciativa del principal partit a l’oposició “per evitar que el consistori es salti els reglaments establerts”.

Per últim, la regidora Andreu ha volgut fer “una reivindicació de la política de consensos”. “L’alcaldessa ha tingut mesos per resoldre el problema d’una forma senzilla i d’acord amb el reglament municipal: incloent la nostra proposta i debatent-la el dia del ple. És una llàstima que haguem d’insistir una vegada rere l’altra i per totes les vies possibles per aconseguir que es faci una cosa tan senzilla com fer complir allò aprovat al ple”, ha conclòs.