Skip to main content
Actualitat

Guanyem proposa que es creï un servei municipal de mediació de lloguers per a locals, oficines i habitatges

By 9 de setembre de 2020No Comments

Xevi Montoya: “L’Ajuntament ha de fer de pont entre propietaris i llogaters per salvar comerços i garantir el dret a l’habitatge”

La formació municipalista lamenta que molts comerciants no hagin trobat en l’Ajuntament un intermediari eficient per fer front a les dificultats econòmiques de la pandèmia

Guanyem Girona portarà una moció per a la creació d’un servei municipal de mediació en matèria de lloguer al ple de l’Ajuntament que es celebrarà dilluns vinent. La proposta té com a objectiu convertir l’Ajuntament de Girona en un intermediari entre els propietaris i llogaters, tant de locals i oficines comercials com d’habitatges. Des de la formació municipalista han explicat que han parlat amb comerciants que han hagut d’abaixar la persiana i d’altres que veuen perillar el negoci i que situen el pagament dels lloguers com la principal càrrega econòmica durant la pandèmia. El regidor de Guanyem Xevi Montoya ha destacat que aquest servei, que seria gratuït i que la formació ja va posar sobre la taula del govern durant els mesos de confinament, facilitaria condonacions o renegociacions de contractes a la baixa que permetria salvar el teixit comercial de la ciutat en temps de crisi. “L’Ajuntament ha de fer de pont entre propietaris i llogaters per salvar comerços i garantir el dret a l’habitatge”, ha assegurat Montoya.

“El lloguer cada vegada s’endú una porció més gran dels ingressos dels petits negocis i de les veïnes i veïns i s’ha convertit en una de les principals preocupacions per una part important de la ciutadania”, ha explicat el regidor, “per això creiem que les administracions han de facilitar que s’arribi a acords entre propietaris i llogaters”, ha afegit. Montoya ha assenyalat que la mediació del consistori permetria que molts més comerços i negocis adaptessin els seus lloguers a la situació i que s’oferiria garanties a ambdues parts. En aquest sentit, des del principal partit a l’oposició han subratllat la importància “de mantenir el teixit comercial viu”.

El nou servei que proposa Guanyem també està encarat a les veïnes i veïns. “El servei de mediació ha de ser una porta oberta per a tota aquella gent que davant les dificultats econòmiques que afegeix la crisi necessiti renegociar el lloguer”, ha exposat el regidor. “També sabem que hi ha força propietaris de pisos que han pres consciència de la situació que pateix la ciutadania i que volen oferir millores als seus llogaters però no saben com fer-ho. La mediació de l’Ajuntament permetria guiar-los cap aquí amb les màximes garanties”, ha reblat Montoya.

D’altra banda, el text demana convidar als col·legis professionals d’advocats, d’arquitectes i la Cambra de Comerç a formar part del nou servei de mediació a través de les seves borses i alhora fer una campanya de difusió per donar-lo a la ciutadania.

Finalment des de Guanyem creuen que el nou servei de mediació de lloguers permetria reduir el nombre de pisos i locals buits, una problemàtica que han qualificat com “el principal motiu que les ocupacions es produeixin”.