Skip to main content
Actualitat

Sant Narcís tindrà un nou local social gràcies a Guanyem Girona

By 25 de març de 2021abril 5th, 2021No Comments

El principal grup a l’oposició ha aconseguit 200.000€ perquè l’Ajuntament adquireixi un local aquest 2021

Es tracta d’una reivindicació veïnal llargament esperada perquè el Centre Cívic ha quedat petit

Al ple de gener Guanyem Girona va votar en contra de la proposta d’inversions presentada pel govern de Marta Madrenas. En aquell moment el principal partit a l’oposició va considerar que aquelles partides “només buscaven recuperar projectes guardats en un calaix” i que no aportaven valor afegit per fer front a l’emergència social i econòmica que pateix la ciutat. Ara, després de les negociacions amb el govern, Guanyem ha aconseguit que s’incloguin 200.000€ per a la creació d’un nou equipament social i comunitari al barri de Sant Narcís. Aquesta inversió és una novetat introduïda pel partit gironí ja que no hi figurava a la proposta d’inversions que JxCat i ERC van presentar al gener i que va ser rebutjada.

La regidora de Guanyem Cristina Andreu ha ressaltat la necessitat d’aquest nou espai: “Les veïnes i veïns de Sant Narcís fa anys que reclamen un nou equipament que permeti descongestionar un Centre Cívic que s’ha quedat petit. Amb aquest acord aconseguim una millora social molt important per al barri”. Andreu ha destacat que les noves inversions negociades amb Guanyem tenen un marcat accent “descentralitzat” i on els barris hi guanyen molta importància. La ubicació del futur equipament encara s’ha de decidir.

Des de la formació municipalista també han destacat els nombrosos retards i acords no complerts per part del govern de Madrenas i de la Generalitat respecte a Sant Narcís com són el Xalet abandonat, la pacificació d’un carrer al barri o el Pla Integral de Sant Narcís i ha demanat al govern “que posi fil a l’agulla per complir amb els compromisos amb les veïnes i veïns”.

El nou local de Sant Narcís aconseguit per Guanyem Girona s’emmarca dins de les millores introduïdes per la formació als acords d’inversions amb el govern que també inclouen una partida de 4 milions d’euros en compra d’habitatge públic per fer front a l’emergència habitacional i frenar l’augment del preu del lloguer i 1,1 milions d’euros per a un pla de l’enllumenat a tota la ciutat per fomentar la seguretat i l’eficiència energètica. Can Gibert, l’Eixample, Carme-Vista Alegre o l’Esquerra de Ter són d’altres barris que comptaran amb nous equipaments socials i comunitaris gràcies a la negociació del principal partit a l’oposició. Andreu ha ressaltat el caràcter de “Pla de Xoc” de les millores de Guanyem.