Skip to main content
General

Guanyem Girona apostarà per uns serveis funeraris amb preus justos i de qualitat

By 23 de maig de 2019No Comments

La candidatura municipalista, que es presenta a les eleccions del 26 de maig, considera una prioritat uns serveis funeraris de qualitat i a l’abast de tothom

Guanyem Girona considera que l’Ajuntament de Girona ha de garantir uns serveis funeraris dignes, l’abast de tothom i amb uns preus justos. Les gestions relacionades amb la mort de les persones estimades no poden convertir-se en un negoci, i per això l’Ajuntament ha de tenir-hi un paper actiu. Actualment hi ha famílies que han de pagar despeses totalment despropocionades i inassumibles per uns serveis contractats en moments molt dolorosos i que haurien de tenir uns preus més baixos.

Des del govern, Guanyem Girona treballarà per posar fi al “monopoli” de Mémora; promourà uns preus dels serveis funeraris assequibles per a tothom; i apostarà perquè el propi Ajuntament, coordinadament amb altres municipis de l’àrea urbana de Girona, es doti de serveis i equipaments públics com ara un tanatori comarcal. També cal garantir que l’atenció a les persones que han perdut familiars sigui adequada, i que es posi a disposició d’aquestes persones mesures de suport i acompanyament.

El 2016 la CUP va impulsar una iniciativa ciutadana per millorar els serveis funeraris que va superar les 2000 firmes. La petició demanava que l’Ajuntament assumís la prestació del servei, que es redactés una nova ordenança per posar fi al monopoli de Mémora, i mesures per garantir uns preus assequibles per a tothom. L’Ajuntament es va haver de moure, i va impulsar algunes mesures, encara insuficients.